Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mieliscie kiedykolwiek tak zeby nie miec co do gara wlozyc lub zaplacic rachunki

Polecane posty

Gość gość
Jak robiłam to ze starymi obleśnymi dziadami to zamykałam oczy i wyobrażałam sobie że to mój eks z którym mam dziecko. Było łatwiej.

Gość gość
ale zaoferowal ci ktorys z nich kiedykolwiek jakas pomoc?

Gość gość
Pisałam już wcześniej. Nikt mi nigdy nie pomagał. Gdziekolwiek nie poszłam to odsyłali mnie z kwitkiem. Nie miałam siły przebicia dlatego potem i zresztą do dziś nikogo nie proszę o pomoc. Sama sobie z wszystkim radze. Wszelkie remonty w domu, rąbanie drzewa itp robiłam ja. Jak nie było czym palić w piecu to chodziłam do lasu po drzewo.

Gość taka prawda3
opowiem wam Moje dziecisntwo.,,,Bylo nas 4 dzieci. Matka wiecznie chora,ma 150 chorob ,reumatyzm,osteoporoze,łamala nogi,rece,biodro,ma schorzenia kregoslupa,guzy w plucach,leczy sie u neurologa bo ma jakis tetniak w glowie...ma depresje i proby samobojcze.Nogdy nie okazywała nam miloosci.Pracowała zawsze na czarno,bez ubepzieczenia,cały etata za 400-500 zł...:( Tyrała jak wół ,szła płaczac z bołu.(Teraz nie pracuje,i całą rente wydaje na leki). Ojciec alkoholik,pracował 40 lat,(przepijał cała wyplate),brał pozyczki,sprzedawaał AGD z domu.Przychodzili czsto panowie dmagajacy sie spłaty.uciekałam do sasiadów jak sie bili. Ubierała nas w szmateksach.Czesto gesto chodzilam w zamałych ciuchach,w wieku 15 lat w ciuchach dla 10 latki itp.Czesto chodzilam w ciuchach brata....Bywąło tak,ze mama,tata i brat chodzili na zmoiane w 1 dzinsach.Ngdy nie bylam na szkolnej wycieczce,Nie dostalam prezentu na urodziny,nie mialam torta...Wakacje tylko 5 km za maistem u rownie boednej babki w chatce ze strzechy. Nie raz jadłam obiad u sasiadki.Nie raz nie bylo chleba.Albo chleb z masłem to byl rarytas.Cale dziecinstwo -moje sniadanie wygladało tak :herbata bez cukru i kanapka z maslem...Cukru czesto nie bylo. 3 razy w zyciu dostalismy pismo o eksmisję.Plakałam wtedy strasznie.starszy Nie placili czynszu 3 lata.

Gość pisałam juuz
Mialam tak od kad pamietam ,od przeczkola do konca studiow... napewno kilkanascie lat. Pamietam jak zazdroscilam dziewczynom modnych rzeczy,ciuchow,kosmetykow...nawet glupia szminka z targu za 3 zł...dla mnie to szczyt marzen. Czasami jakas ciotka dala 50 zł na Mikolaja,ale trzeba bylo oddac mamie na chleb.Do fryzjera poszlam 1 raz jak mialam 23 lata. oczywiscie kasa z komuni poszla na zycie.Nie zapomnę tego jak mialam 20 gosci ktorzy patrzyli w syfit i puste gary przy stole. Nie zapomne jak robilismy sobie z siostrami urodziny i udawalismy ze mamy torta... Nie zapomne Wigili przy suchych kromkach chleba i wodzie mineralnej.eehh... Nie zapomne pierwszej stluczonej przeze mnie butelki ojca wodki...eh. Z nikad pomocy...Zaden Mops,500 +...zadna cudowna ciocia,wujek,babki..Czasami jadlam u sasiadki udajac ze rodzice sa w pracy,albo robią remont czy cos..

Gość gość
to wszystko bardzo smutne, co piszecie, ale jak udalo wam sie wyjsc z biedy?

Gość gość
mi sie nie udało. mam 35 lat,zyje z mopsu... mam antene tv bepłatną na 8 kanałow....internet bezplatny a Aeoro. myje sie raz w miesiacu.(pachy codziennie,nogi raz w tygodniu),czasami jem u Brata Alberta.czasami sprzedaje zlom jak uzbieram.Kupuje zywnosc tylko w Biedronce.

Gość gość
wiecie jak to jest liczyc kazdą zlotowke....Kupowac c*****y szampon za 2,99zł....doładowywac komorkę za 5 zł na miesiac?uzwyac 2 lata jednorazwoej maszynki do nóg. jesc zupki chinskie i czuc ból brzucha z glodu? sprzeddawac na allaegro swoje najelpesze najwartosciowsze rzeczy.

Gość gość Chęć Powagi
A gdzie dają darmowy internet? a szybki jest? Jestem zainteresowana. Dajcie namiary gdzie.

Gość gość
Akurat zupki chińskie są stosunkowo drogie co do ilości kalorii itd. To już lepiej za same pieniądze kupić pół kilo kartofli i 2 marchewki

Gość KsioncChrabonszcz
A ja mam kasy jak lodu :) Ludzie mi dają.