Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciaza 5tydz brak serduszka

Polecane posty

Gość gość

Witam mam pytanie jestem w ciazy 5 tydz i 3 dni widac zarodek itd ale jeszcze brak serduszka nie bije czy ktoś tak mial i jeszcze sie pojawi?

Gość gość
normalne ale rob bete co dwa dni do konca 3 miesiaca to uratujecie dzidziusia

Gość gość
ja też tak miałam, lekarz kretyn usiłował mi wmówic ciaze pozamaciczna, serce sie pokazało po 6 tygodniu. usg mialam codziennie (bylam w szpitalu)

Gość gość
U mnie w tym czasie nic nie było widać, za wcześnie zrobiłaś usg. Jak chcesz się zorientować czy wszystko ok, to zrób betę (2 razy z 48h przerwy, bo ważny jest przyrost). Na USG w 7-8 tyg.

Gość gość
tzn zarodek sie pokazal w 6 tygodniu. serce dopiero pooozniej ok 7

Gość gość
Beta obowiazkowo co 2 dni. Nie patrz, ze lekarz mowi, ze nie trzeba. To niewazne. Oni nie maja pojecia o medycynie. To debile. Trzeba robic bete co 2 dni do konca ciazy. Wejdz na niektore watki staraczek. One tam pisza jakie leki kupowac i gdzie mozna dostac bez recepty. Lekarze to wiesz debile.

Gość gość
No nie dziwię się, że jeszcze nie widać serduszka. Ledwo 5 tydzień a ty byś już chciała serce, płuca, przeponę. Wyluzuj kobieto!! Dopiero co nie dostałaś okresu, a ty już szukasz dziury w całym!!!! Bicie serca pojawia się kilka tygodni później. Lekarz powinien odesłać Cię do domu i kazać przyjść w 7 lub 8 tyg.

Gość gość
Po co te złośliwości? Wiadomo, że bety robić nie ma obowiązku, ale chyba fajnie wiedzieć, czy wszystko ok z ciążą.

Gość gość
19.07 I pomyslec, ze takie wariatki naprawde istnieja i tak robia. Beta co miesiac przy staraniach potem co 2 dni w ciazy, bo ona musi dzidziusia uratowac. Porazka. Zdrowej, silnej ciazy nie trzeba ratowac. A gdy sa plamienia podaje sie progesteron. W UK nie ma takich glupot.

Gość gość
Czynność serca najszybciej wykrywa się w 6 - 7 tyg więc nie wariuj, bo tylko zaszkodzisz temu dziecku. Nie wiem po co tak wcześnie latać do lekarza.

Gość gość
Beta nie jest żadną wyrocznią. Ja nie robiłam żadnej bety, tylko dwa testy na których wyszły mega tłuste II, a potem wizyta u lekarza. To było około 10 tyg

Gość gość
Ja jestem w 3 ciazy (4 miesiac) i nigdy w zyciu nie mialam robionej Bety z krwi. Jak zrobilam test to na spokojnie umawialam sie do lekarza za okolo 3 tygodnie. Na wizycie dostawalam oczywiscie zdj z USG, skierowanie na morfologie, grupe krwi i przeciwciala, tokspolazmoze, rozyczke, tsh, hiv, kile i mocz. To wszystko. A wy w goracej wodzie kapane, histeria na 102. Po co . Jak wy wytrzymacie te 9 miesiecy pozniej. Nic tylko myslec o ciazy i pobraniach krwi chyba.

Gość gość
U mnie na tym etapie nie było nawet zarodka :) dziś 14tc :)

Gość gość
u mnie serduszko dopiero w 8tc ale dopiero wtedy byłam pierwszy raz na usg wcześniej nie ma sensu po co ten stres

Gość gość
u mnie w 5 tyg. nawet zardoka nie było widać, za dwa dni u innego lekarza było słychać serduszko. nie martw sie i poczekaj cierpliwie na kolejne badanie

Gość gość
U mnie na tym etapie nie było śladu ciąży.

Gość gość
Dokładnie na tym etapie, to się człowiek jeszcze zastanawia czy okres nie nadejdzie, a te w gorącej wodzie kąpane, dwa dni im się spóźni i już serca szukają.

Gość gość
To ja pisałam dokładnie, że badania uratowaly dzidziusia. Cieszę się w takim razie że nie mieszkam w UK tylko mam tutaj lekarzy, którzy dokładnie wiedzą jak należy prowadzić ciążę. W 5 tc nie było serduszka widać jeszcze. I nieprawda, że progesteron dopiero przy plamieniach. Może być za późno. Warto właśnie sprawdzić jego wartość.

Gość gość
Ja od samego poczatku biore luteine jak wyszla pozytywna beta

Gość gość
Natura selekcjonuje slabeuszy, a wy je na sile podtrzymujecie.

Gość gość
Ten post to chyba zart?

Gość gość
W piątym tygodniu na USG wyszła mi tylko kropka. Żadnego serduszka widać nie było. Ani w pierwszej, ani w drugiej ciąży.

Gość gość
No tak mi lekarz powiedzial ze ma bardzo dobry sprzet i powinno juz widać

Gość gość
Taaaaa napewno lekarz powiedzial ze w 5 tc ma buc widac serce. No ludzie....

Gość gość
22:17 W 5 tygodniu rozwijaja sie zalazki najwazniejszych narzadow,w pierwszej kolejnosci serca.

Gość gość
I zarodek ma jakis 1 mm. No ten post to zart napewno.