Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

tydzien temu urodzilam dziecko.tesciowa mnie ustawia i poucza co mam robic ...

Polecane posty

Gość gość

mam dosc. zaluje ,że nie mamy mozliwosci mieszkac osobno i niestety na razie mieszkamy z tesciową w jednym domu co z tego ,ze osobne piętro skoro ona ciagle przyłazi i mnie poucza jak mam karmić i co robic z dzieckiem. czy ktoras tak miala? tesciowa krytykuje mnie ,że moze cos zle robie skoro mala ciagle ryczy.ona wychowala dwoje dzieci i przekazuje mi swoje rady na temat tego jak mam karmic i jak przewijać itd. najgorsze ,ze lekarz i polozne mowia co innego i ona tego nie rozumie.

Gość gość
a co na to twój mąz nie obstaje za tobą? może tesciowa ma taki charakter ze lubi się wtrącać

Gość gość
Zawsze jest możliwość mieszkać osobno, nie męczcie się dla pozornych oszczędności. A co do teściowej - i ty, i mąż od razu krótko ucinajcie jej dobre rady, wypraszajcie pod pretekstem twojego zmęczenia/kładzenia spać dziecka, jak zaczyna krytykować to wchodźcie jej w słowo i zmieniajcie temat. Jeśli pozwolicie jej teraz wejść sobie na głowe to później będzie tylko gorzej, będzie buntować dziecko przeciw wam żeby tylko wyjść na kochaną babcię.

Gość gość
Masz to na co się godzisz.

Gość gość
a nie możecie wynająć m ieszkania sobie i odejść od teściowej ?

Gość gość
nie mozemy wynajac mieszkania bo tutaj na wsi nie ma mieszkań na wynajem a na budowe domu na razie nas nie stać. poza tym pietro cale jest męża ,który jeszcze przed naszym slubem urzadzil to i kupil meble.

Gość gość
Jeśli to osobne mieszkania w jednym domu to nie ma problemu żeby teściową wyprosić i powiedzieć żeby przyszła jutro bo źle się czujesz/dziecko właśnie zasnęło itp. Nie dajcie się tak nachodzić i wtrącać w wasze sprawy.

Gość gość252
wystaw teściową za drzwi i zamknij je na klucz, a jak ma swój to załóż zasuwkę i po problemie

Gość gość
kretynki ci doradzaja nie jestes u siebie w domu tylko u tesciowej.to ona z tesciem ten dom wystawili i ty nie masz prawa tam sie rządzic.chyba ze przepisze kiedyś ten dom na twego meza tesciowa.