Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nerwica natrectw a ciąża i leki

Polecane posty

Gość gość

Witajcie mam już 33 lata. od 20 roku życia choruja na nerwice natrectw. od 2011r biore psychotropy, które odstawiam . Brałam 4 leki. w tej chwili został mi tylko ketrel który biore na spanie. Bez niego nie zasne. pracuje na cały etat. musze sie wysypiac zeby miec siłe na prace. planuje zajść w ciąże i wtedy na L4 odstawic ketrel. Czy któras mama brała leki w ciaży i dziecko urodziło sie zdrowe?

Gość gość
Żadna mama nie brała psychotropów przed ciażą?

Gość gość
Też mamam nerwice natrectw.. ale nie brałam leków.. czym się ona u ciebie objawia?

Gość gość
Dodam że moim głównym problemem jest sprzątanie i sprawdzanie wszystkiego x razy...

Gość gość
Mycie rąk, nie dotykanie różnych przedmiotów bo brudne te dwie rzeczy mi zostały.. jak nie brałam leków to potrafiłam sie zamknac pod prysznicem na 3 dni leki podwyższaja mi prolaktyne i nie mam miesiaczki w tej chwili odstawiłam leki i czekam na miesiaczke a u Ciebie jak wyglada nerwica i czy masz dzieci?

Gość gość
Tak mam córkę, sprzątam na okrągło, dezynfekuje codziennie całe mieszkanie. Zużywam butelkę domestosa dziennie. No i to ciągle sprawdzanie wszystkiego. Czy drzwi zamknięte, czy pięć wyłączony... no i wszystko musi być w parach... tzn. Jak sprawdzam drzwi to zawsze 2 razy, głos w tv też musi być na parzyste stopniu... jak zakładam majtki i przez przypadek dotkne ich stopa to wrzucam do prania i biorę nowe... moja nerwica ciągle mi mówi żebym zrobiła to lub tamto, boję się że stanie się coś strasznego jeśli będę nieposluszna...

Gość gość
Brałaś kiedykolwiek leki na nerwice? ja dostałam aż 4 psychotropy 3 juz odstawiłam. boje sie ze zanim zajde w ciaze nerwica wróci a wtedy znowu trafie do szpitala psychiatrycznego

Gość gość
Nie, nie brałam leków. Chodziłam przez rok na terapię, ale niestety bez większych efektów... ale może ty spróbuj, może tobie pomoże... wydaje mi się że leki tylko zaglądają nasze myśli...

Gość gość
Ja terapii już próbowałam. Nie pomaga mi to.

Gość gość
Ja cierpię na nerwicę już prawie 4 lata. Jest to straszna choroba. W międzyczasie urodziłam drugie, zdrowe dziecko. Przed ciążą brałam dwa leki psychotropowe. Gdy się dowiedzialam o ciąży, odstawilam jeden, a drugi brałam całą ciążę w porozumieniu z ginekologiem i psychiatra. Objawy nerwicy są gorsze niż niektóre leki.