Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Włókniak

Polecane posty

Gość gość

Hej, Cześć, Dzień Dobry. Mam mały problem i chciałam się was poradzić. Obudziłam się rano, gdyż coś mnie piekło pod pachą, od dziecka mam pod nią takie małe dzyndzeli. Gdy tam spojrzałam jakby jeden z nich się powiększył, jest czerwony i naprzmiały a na czubku ma coś takiego jak krosta. Poza pieczeniem nic się nie dzieje, chociaż już zaccynam panikować, że może być to rak. Bagam pomóżcie. Wiem, że powinnam iść z tym do lekarza ale serio, boje się usłyszeć prawdy, poczytałam trochę o Włókniakach ale chciałabym tez dowiedzieć się czegoś od was. Może miał ktoś coś podobnego.

Gość gość
mam ich kilka, takich zupełnie małych mało wystających trzy które mi najbardziej przeszkadzały bo były, 2 na linii brzegu dolnej stanika a jeden na szyi, usunęłam sama za pomocą nitki nie odrastają, to było już jakiś czas temu włókniaki nie są nowotworami złośliwymi jak się boisz idź do dermatologa i tam sobie usuń

Gość gość
Jezeli to zwykły włókniak to mzoesz go usunąć w gabinecie kosmetycznym metodą termokoagulacji urządzeniem apilus lub biotronik. Jezeli coś się dzieje jak piszesz ze jakaś krosta na końcu to juz wlokniakiem nie jest, idz czym prędzej do dermatologa.