Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Długowłosa szatynka

Ścięła włosy i ma większe powodzebie. DLACZEGO?!

Polecane posty

Gość Długowłosa szatynka

Jestem ładna dziewczyna o długich zadbanych włosach, dostaję mnóstwo komplementow na ich temat. Mam koleżankę która tak jak ja zapuszczała włosy (ale ja mam o wiele dluzsze bo do talii a ona miała za ramiona) ale ona nie dostawała komplementów, ona ogólnie jest przeciętna, nie maluje się, taka szara mysz, nie ma powodzenia (ja mam), nikt na nią nie zwraca uwagi. Ostatnio obcięła się i to mocno bo teraz sięgają jej do ucha (takie pocieniowane, tylko grzywka na boku jest dłuższa), pomyślałam że teraz to już całkiem ludzie przestaną na nią zwracać uwagę i ja podepcza :P ale właśnie jest odwrotnie, kazdy jej mówi że świetnie, lepiej wygląda i jak zawsze do mnie mężczyźni podchodzili tak teraz do niej zaczęli, ostatnio idziemy i jakiś chłopak krzyknął "śliczna fryzura" ja mu odpowiedziałam "dziękuję" (włosy miałam ładnie spięte ale z tyłu były rozpuszczone) a on "to było do koleżanki" no poczułam się wtedy poniżona, dlaczego ona dostaje kompementy? Przecież mężczyźni wolą długie włosy?! To czemu nagle ma powodzenie? Wszędzie słyszę, czytam że mężczyźni lubią kobiety w długich ładnych włosach, a krótkich nie lubią więc o co chodzi?!

Gość gość
Jesteś strasznym pustakiem i wredną zazdrośnicą. Współczuję twojej koleżance.

Gość gość
Jeśli fryzura podkreśla jej urodę to nie ważne czy włosy są długie czy krótkie, bo liczy się to jak te włosy do niej pasują. Skoro miała długie a nie przyciągała uwagi to znaczy że do niej nie pasowały.

Gość gość
Długie włosy skracają sylwetkę , nie mówiąc ze takie długie bez cieniowanoa bez grzywki , wyglądają jak Jezus

Gość Długowłosa szatynka
Ale ja mam długie scieniowane, bez grzywki mnóstwo komplementow na ich temat słyszałam, a teraz jak ona obcięła to i ona zaczęła dostawać, zawsze to tylko ja słuchałam mile komentarze a teraz... Nie rozumiem, wszystkie a przynajmniej większość kobiet zapuszcza włosy, na długie i chce mieć jak najdłuższe bo wiedzą że takie włosy przyciągają. Wszedzie jest pokazane że piękna kobieta to ta ładna z pięknymi długimi włosami, a mężczyźni gdy opisują kobietę to zawsze mówią że powinna mieć długie włosy, więc czemu ona dostaje kompementy, dlaczego zdobyła jakiekolwiek zainteresowanie właśnie wtedy gdy je obcięła i to na bardzo krótko? Przecież to powinno mieć przeciwny skutek.

Gość gość
Śmieszą mnie dziewczyny, które myślą, że jak mają włosy do pasa to zaraz wszyscy będą im padać do stóp. Przesadnie długie włosy są obrzydliwe. Rozumiem długie, ale nie takie długie strąki za pas. Nuda i flaki z olejem. Włos powinien mieć "wiatr". Krótkie fryzurki są seksi i też takie lubię, bo podkreślają oczy - ale nie każdemu to pasuje.

Gość gość
krotkie wlosy sa sexi a nie taka topielica zalosny ten tekscik

Gość Długowłosa szatynka
To czemu w filmach, reklamach zawsze są kobiety z długimi włosami? Modelki też zawsze mają długie włosy. Ja mam długie i gęste, nie mam 3 strąków na końcach. (Długie włosy czyli takie do ramion przynajmniej)

Gość gość
I pewnie masz kołtuny i tłusty łeb

Gość gość
Moja mama zawsze mówiła że dziewczyny z długimi włosami są śliczne, ale mało która wygląda pięknie z krótkimi. :)

Gość Długowłosa szatynka
Nie mam kołtunów ani tłustego łba, mam zadbane włosy, lubię je spinać w rozmaite fryzury jak i chodzisz z rozpuszczonymi czy też pół na pół, długie włosy są świetne bo pięknie wyglądają spięte jak i rozpuszczone. Nie wiem jak można mówić że są nudne skoro można je układać na miliony sposobów a tymczasem z krótkimi nie da się nic praktycznie zrobić.

Gość gość
Nie wszystkie, tylko większość modelek ma długie włosy. Nie wszystkim kobietom, a jedynie większośc***asują długie. Jak sama się przekonałaś, istnieją mężczyźni zachwycający się krótkimi włosami u kobiet. A ten temat dowodzi, że nie wystarczy mieć włosy sięgające talii, by zainteresować faceta. Mało tego. Są zbędne, jeśli się jest odpowiednią kobietą.

Gość gość
Włosy do talii to już ohyda , zaczyna się robić dziwnie , większość ludzi mówiąc "długie ma na myśli takie za łopatki /do lopatek, A nie do talii czy kostek gdzie takie włosy to już jest dziwactwo

Gość gość
Dziewczynko zrozum w końcu, że nie każdemu podobają się długie włosy. A twojej koleżance najwidoczniej jest ładnie w tej krótkiej fryzurze.

Gość gość
Te na zdj są za długie. Poza tym fryz niepraktyczny. Liczy się fryz praktyczny. Już widzę jak studentka albo matka karmiąca codziennie rano układa te włosy ://///

Gość Długowłosa szatynka
To jest tylko przykład. Ja jakoś daje radę codziennie bez problemu ułożyć włosy, czy to właśnie zrobić sobie takie loki czy też je ładnie upiąć, a jak nie mam czasu to robię sobie kucyk (zwykły czy też na boku), warkocz, roztrzepany kok albo upinam je czesciowo, ładna szybka fryzura.

Gość gość
Wyglada mi na to autorko,ze jestes za bardzo zapatrzona w siebie i ciebie to zabolalo,ze teraz kolezanka jest w centrum uwagi.Nastepna ksiezniczka.

Gość gość
A ja Ci powiem ze znam identyczna historie , koleżanka miała włosy do talii i się z niej śmiali , obciela do ramion pofarbowala na blond i się o nią zabijają

Gość gość
Dziwna jesteś...żeby nie powiedzieć p******a. Co ci to przeszkadza? Zbrzydłaś przez to, że ona wyładniała? To twoja koleżanka czy brzydsze tło?

Gość Długowłosa szatynka
Ale jakby nie było sciela do ramion a nie do ucha

Gość gość
autorka to pustaczka. kretynko, centymetry sie nie liczą :D liczy się to, co komu pasuje. Niektóre kobiety wyglądają swietnie w krótkich włosach. musisz mieć strasznie niskie iq, skoro nie potrafisz zrozumieć tak prostej rzeczy.

Gość gość
Nie rozumiem takich bab. Dzwoni do niej, umawia się na spotkania itd. a za plecami to taka szara myszka, scięła włosy i według mnie wyglądała jeszcze słabiej ":P" a okazało się, że teraz ma większe powodzenie :( Ojej jak nam przykro wieśniaro, że twoja koleżanka ma powodzenie. Oj przepraszam... twoje tło.

Gość Długowłosa szatynka
Tu nie chodzi o mnie tylko o to czemu to ścięte włosy wzbudziły zainteresowanie, skoro jak wiadomo długie włosy są atrybutem kobiecości, urody.

Gość gość
To zrozum w końcu że długie włosy nie są atrybutem urody. Atrybutem urody jest fajna fryzura, a to czy krótka czy długa to sprawa drugorzędna.

Gość gość
Podejrzewam, że krótkie włosy odmłodziły Twoją koleżankę. Nie każdemu pasują długie, nawet najpiękniejsze włosy. Twojej koleżance krótka fryzura nadała lekkości, podkreśliła jej kształt twarzy, ładne rysy poszczególnych części twarzy, a przy tym odjęły jej kilka lat z życiorysu. Długie włosy u niektórych kobiet przytłaczają swoją "ciężkością" całą sylwetkę dodając lat i zaciemniając piękno twarzy. Twojej koleżance krótka fryzura służy urodzie.

Gość gość
Zawsze podobały mi się długie włosy u dziewczyn, ale zakochałem się w pięknej dziewczynie z króciutkim włosami. I był moment w jej życiu, kiedy pokusiła się o dłuższą fryzurę. Jednak to już nie było to, sama szybko doszła do tego wniosku. Od 12 lat jestem mężem kobiety o krótkich, pięknie przystrzyżonych włosach. Wygląda na małolatę, a ma już 36 lat.

Gość gość
Ja mam włosy do zapięcia stanika i co? z moich włosów da się zrobić wszystko począwszy od spiralek do loków fal prostych , upięcia koki itd ale mój koszmar to pielęgnacja pielęgnacja i jeszcze raz pięlegnacja :(

Gość gość
Z Twoich postów bije taki bol d**y ze aż śmieszne. Współczuć tylko Twojej koleżance ze ma takiego pustaka wśród znajomych.

Gość gość
Krótkie włosy zazwyczaj zaj dodają charakteru. Ot cała filozofia :-D a mężczyźni to nie pustaki, lecący na dziunie, której się wydaje, że tylkobdlugie włosy są atrakcyjne. Sama mam długie włosy, tzn lekko za łopatki i jest to po prostu wygodne. jeśli są dłuższe, to wygląda to nieciekawie. Miałam też prez dlugi czas krótką fryzurę, rudy kolor i to wtedy słyszałam najwięcej komplementów. Teraz mam długi z wygody-mniej z nimi układania :-P A tak poza tym, to jestem kosmetyczka, w jednym salonie pracuję z fryzjerkami i właśnie one często naklaniaja dziewczyny z takimi długimi kudlami na ścięcie. Rzadko się zgadzają, bo mówią tak jak autorka "mam zadbane, piękne losy, układam fryzury, wszyscy chwalą", a w rzeczywistości to są mega niszczone nudne ciężko opadajace klaki. :-D