Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

milena19911991

ciąża pozamaciczna

Polecane posty

Cześć wszystkim. Bardzo proszę o poradę bo sama nie wiem co mam robić. Ostatnią miesiączkę miałam 26.05.2017 (cykl 36 dni), do zapłodnienia doszło 16 czerwca. Zrobiłam 5 testów i każdy pozytywny. Byłam we wtorek 04.07 u ginekologa i stwierdził bardzo wczesną ciąże ale jeszcze nic nie było widać na usg. Ciąże pozamaciczną wykluczył. W środę zaczęłam plamić na brązowo więc poszłam do innego ginekologa w czwartek, który stwierdził, że jest to albo ciąża pozamaciczna obumarła (ale nie widział nic na usg a badał mnie 30 minut) albo nastąpiło poronienie). Zrobiłam w piątek bhcg wynik 171 ;/ Mam powtórzyć badanie w poniedziałek i w czwartek przyjść do niego do lekarza ...czy któraś z Was tak maiła? Czy lekarz może nie wykryć ciąży pozamacicznej? Strasznie się boję

Gość gość
Może być puste jajo płodowe. Powtórz bete za dwa dni żeby zobaczyć przyrost. I zrób poziom progesteronu.

Gość gość
U mnie lekarz nie wykrył ciąży pozamacicznej. Badał mnie długo bo też nic nie widzial. Powiedział że wczesna ciaza. Przepisał duphastonu i kazał czekać. 3 dni później pękł mi jajowod. Miałam operacje po godzinie od przywiezienie do szpitala. Straciłam dużo krwi i jajowód. Teraz chodzę do dwóch lekarzy bo ciężko mi zaufać jednemu.

Gość gość
Brązowe plamienie przez parę dni.

Gość gość
Miałam jeszcze kłucie jajników, bolały mnie oba więc nie brałam tego pod uwagę. Ogólnie miałam wszystkie objawy ciążowe.