Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PrawaTywaReaktywacja

Jak zrobic zupe pomidorowa bez pomidorow?

Polecane posty

Gość gość
Nie, spiertalaj

jajecznice to z tofu ale probowalem i bez reweli ale zrobilem raz salatke szpinak tofu duzo orientalnych przypraw i danie smakowalo jak krewetki, szok.

Gość gość
Z kieczapu

Proszę mój przepis autorski na we/ga/ńs/ką zupę pomidorową: zagotować litr wody, dodać 1 łyżeczkę barwnika spożywczego w żelu w kolorze czerwonym, pół łyżeczki w kolorze pomarańczowym i pół łyżeczki w kolorze żółtym. Zagotować i doprawić solą i pieprzem. Podawać z makaronem bez mąki.

Gość gość
Ty sie smiejesz a przeciez jest makaron bez maki

Gość gość
Podajcie swoje ulubione wegańskie danie.

Przepis na makaron bez mąki i bez gotowania ( bezglutenowy) Na 1 porcję: 5 dag żółtej plasteliny, 2,5g białej plasteliny, dokładnie ugnieść obie rozwałkować cienko i pokroić w cienkie nitki, podawać z zupą pomidorową bez pomidorów

17:02 Ja uwielbiam leczo wz cukinii,papryki, cebuli, bakłażana, pomidorów i z papryczką chili.

Ja wypiekam w automacie do chleba. Orkiszowy uwielbiam ale Ty nie możesz bo tam jest gluten.Koszt ok 200-300 zł ale wrzucasz rózne ziarna, i płatki albo mąkę gryczaną czy inna bez glutenu, wodę z rozpuszczonymi drożdżami ( najpierw płyny, potem sypkie produkty, pestki i całe ziarna po sygnale dopiero w połowie programu, automat sam zapika, że już pora ) łyżeczkę oliwy z oliwek. Wychodzi chlebek ok 700gram. Program podstawowy to 3 godz.i 25minut,ugniecie, upiecze, nawet robi dżem ( ja mam tefala ) wsypuję składniki, nastawiam na 4:00 rano i po 7:00 budzi mnie zapach chleba

Gość gość
Na koncentracie zawsze bedzie jednak miała inny smak. WIec moze lepiej po prostu pomyslec o pomidorach. Teraz jest sezon. Kup tez przy okazji bulion Krakusa- ten w płynie. Zobaczysz jak doskonale podkreśli smak zupy.

Gość gość
To też troche tak jak zrobić zupę grzybowa bez grzybów... Polecam koncentrat grzybowy Krakus. I już macie odpowiedz na pyszną zupe grzybową.