Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kuba94Kuba

Wieś versus Miasto, co dalej?

Polecane posty

Witam. Chcę zapytać kobiet co myślą na temat problemu, z którym ostatnio się borykam. Mam 23 lata i średnie wykształcenie, rolnicze też. Moja dziewczyna 20l, skończyła technikum. Ona jest z miasta 50tyś mieszkanców, mieszka w bloku, pracuje za 1500zł. Ja jestem ze wsi. Rodzice dorobili się dużego i dobrze prosperującego gospodarstwa, nowoczesnego i doinwestowanego. Staram się o dotacje dla młodego rolnika. Praca w gospodarstwie to praca na swoim, za dobre pieniążki. Nie jest lekko, ale wiesz za co tyrasz. Moja dziewczyna nie chce się tu za nic przeprowadzić, chce się spełniać za te 1500 miesięcznie, nie chce mieszkać z teściami. Stwierdziłem, że postawię dom, ale nie dziś czy jutro, za 3-5 lat postawie jej dom, troche dalej od rodziców. Ale do tego czasu chciałbym z nią mieszkać. Oburzyła się, nie chce ze mną rozmawiać, twierdzi chyba, że zniszczę jej tym wszystkim życie. Mam perspektywy, nie chcę zawsze pracować fizycznie, ale do inwestycji i postępu trzeba pieniędzy, a nie od razu Kraków zbudowano. Nie wiem co mam zrobić, co powiedzieć, pomóżcie mi, doradźcie cokolwiek :(

Gość gość
up :)