Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Axotret na trądzik

Polecane posty

Gość gość

Witam, czy ktoś tu ma/miał kuacje Axotret badz innym lekiem pochodnym witaminy A? Biore ten lek juz niecale 2 miesiace, zmiany zauwazylam juz w pierwszym tygodniu widzialam wyniki, cera wyraznie sie poprawila jednak tradzik jak byl tak nadal jest. Byla poprawa potem wysyp, potem poprawa i znowu wysyp i teraz lekka poprawa ale skora tak sie luszczy ze mam wrazenie ze przez ostatnie 2 miesiace zrobilo mi sie wiecej blizm niz od samego tradziku wczesniej. Oprocz tego niesamowite suche wargi (cetaphil przynosi ulge ale ciagle musze smarowac), w nosie (krew leci czasem i ciagle takie uczucie suchosci - woda morska troche pomaga), niesamowicie czerwone i suche oczy doprowadzily do zapalenia spojowek ktorej nie moge doleczyc i ogolna suchosc skory. Wygladam jak alkoholik po tygodniowej libacji i do tego z tradzikiem ktorego nawet makijarz nie moze zakryc. Dodam ze mam 27 lat i walcze z tradzikiem od okolo 6 lat. Zaczynam myslec ze wcale mi ten lek nie pomaga, w sumie po 2 miesiacach myslalam ze beda chociaz jakas poprawa a narazie oprocz suchosci skory niewiele sie zmienilo a wygladam 10x gorzej z powodu wszystkich skotkow ubocznych. Jakie wy mieliscie/macie rezultaty? Warto sie meczyc?

Gość gość
Ja właśnie skończyłam kuracje. Mi pomógł ale np mojej kuzynce nie. Objawy podobne jak u ciebie. Mi zaczęło pomagać od samego początku. Powiedz jaka część kuracji to te dwa miesiące?

Gość gość
Zaczelam brac koncem Maja 30mg na dzien + tabletki oslonne na watrobe Biore codziennie z obiadem mniej wiecej o tej samej porze. Staram sie nie jest rzeczy ciezkich czy tlustych, pic 2 litry dziennie. Na poczatku kilka razy wypilam piwo do grila ale zauwazylam ze naprawde zle to znosze wiec od okolo 3 tygodni nie mialam alkoholu w ustach. Wiem ze na poczatku niby moze byc gorzej, czytalam mase blogow i wpisow ale wydaje mi sie ze chociaz jakas poprawa powinna juz byc. Jak to wygladalo u ciebie?

Gość gość
hej, ja przeszłąm 3 kuracje ;) każda z nich brałam tylko izotek, nie wiem czy to ma jakiekolwiek znaczenie. z tądzikiem walczę od 13 roku życia, najgorzej było ok. 19 :o oczywiście znam wszystkie dostępne na rynku maści, żele , antybiotyki itp ;) działa tylko Izotek. jeśli chodzi o "szybkość" poprrawy - óznie było, przy dużej dawce (40/60mg/ o dziwo poprawa była wolniej. przy małej dawce (20mg na dobe, ale za to dłuższa kuracja), zdecydowana poprawa a wręcz gładka skóra była już po 2-3 miesiącach. warto z jednej prostej przyczyny - to ddziała. a nic innego nie działało niestety ... Cetaphil jest super do twarzy, a na usta polecam ci Carmex w sztyfcie. jeśli masz problem z suchą skóą na ciele to kup jakiś krem z mocznikiem np alantan dermoline z mocznikiem

Gość gość
Izotek to chyba doklanie to samo, ja tez biore jakies 3 miesiace i widze poprawe choc na pewno wszystko nie zniknelo. Ciagle pojawiaja sie nowe and sa mniejsze i dosc szybko znikaja chyba ze je zdrapie - a wtedy ciezko schodza bo przy tych lekach wszstko jakos wolno sie goi. Nie poddawaj sie!

Gość gość
Też go brałam i mi pomógł. Teraz walczę ze śladami po trądziku i suchą skórą. Strasznie mi się łuszczy na czole i nosie. Tam gdzie wcześniej miała najwięcej pryszczy. Teraz smaruje twarz kremem Nano one i trochę mi się uspokoiła cera. Skóra jeszcze nie jest jednolita, ale przestała się łuszczyć.