Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaKajtka

Nocnikowanie

Polecane posty

Gość MamaKajtka

Witam. Pewnie jakiś rodzic juz o tym pisał jednak ponowie temat. Mój synek (21miesięcy) od około miesiąca sam potrafi załatwić się do nocniczka. Podczas nauki nocnikowania, która trwała niespełna tydzień, synek odniósł sukces. Nauka siusiania przypadła w bardzo cieple dni, więc synek uczył się bez ubioru i bielizny. I tu jest właśnie problem.. synek bedąc w majteczkach i luźnych spodenkach nie potrafi nasiusiać do nocnika. Bez ubran nie ma z tym problemu.. pojdzie i zrobi swoje. Jednak w garderobie to wielki problem. Nie woła siusiu jak chce. Nie wiem jak mam go nauczyc, aby robił swoje na nocniku, gdy ma na sobie majteczki itp. Po wielu wpadkach jestem wyczerpana ciąglym praniem sterty ubrań. Prosze o pomoc. Z gory dziekuje

Gość gość
A nie potrafisz pisac normalnie? np syn, sikanie, majtki, nocnik, a nie ciumkanie, ktore wskazuje na niedorozwój psychiczny? Każ mu sprzatac i prac po sobie. Jak nabrudził niech zmywa, jak zasikał niech pierze. Wtedy pojmie, że musi sie pilnowac, bo wiaze sie to z dodatkowym obowiazkiem. Kiedy ty sprzatasz za syna on nie odczuwa potrzeby zmiany czegokolwiek skoro i tak matka sprzatnie.

Gość gość
Majteczki, spodenki, nocniczek. Tez to przykulo moja uwage. Ach te matki...

Gość gość
taaa, wody plodowe mozg zalewaja :D a pozniej sie dziwią, że dzieci nie mowia :D

Gość gość
Ciężko się dziwić ze synuś nie potrafi sikac na nocniczek w majteczkach i spodeneczkach może wystarczyło by mu je rozebrać. Ty też robisz siku na kibelku w rajstopkach i spodniczce czy najpierw uwalniasz pipke z tych rajsropek i spódniczki ?

Gość gość
pipusiunieczunie*

Gość gość
Niom naprawde landryneczko :)

Gość gość
Miałam tak samo z synem bo również uczyłam go bez żadnych ubrań i bielizny, chodził z gołą pupą. I to niestety to był błąd bo załapał o co chodzi i robił na nocnik a jak tylko zakładałam mu bieliznę to chyba czuł jakby miał pieluchę i robił w majtki. I musiałam go po prostu na nowo uczyć tylko z ubraniem ;) Z drugim dzieckiem już od razu zaczęłam naukę z majteczkami i było o wiele łatwiej.

Gość mamaKajtka
Wody plodowe to chyba wam mozg zalaly jezeli nie rozumiecie kulturalny sposob pisania. Jezeli mowicie do swoich dzieci "idz sie wysraj" to tak robcie. Jezeli nie pasuje wam mój charakter słow to nie wypowiadajcie sie. A i moj Kajtek potrafi mowic (jedna z mam stwierdzila, ze nie) . Nie pozwole na obrazanie mojego dziecka i mnie. To jest karane ! Dziekuje i nie pozdrawiam

Gość mamaKajtka
Nie rozumiem jak takie wredne kobiety zostają matkami. Wspolczuję waszym dzieciom. Potem chodza takie bachory i znecają sie nad innymi.. ten swiat schodzi na psy przez takich ludzi jak Wy.. Dziekuje za porade jednej z mam.. zaczne uczyc dziecko od nowa . Tym razem w majtkach

Gość gość
a ja nie rozumiem jak można nazwać syna Kajtek "Kajtek bez majtek" a sorry, do Twojego to nawet pasuje :D

Gość mamaKajtka
To nie Pani sprawa jak ma na imię mój syn. Powinna się Pani zająć własnymi sprawami a nie robić skandale na forach publicznych. Do jest smieszne. Nie kazde dziecko jest takie perfekcyjne jak Pani. Oczywiscie Pani pociecha w wieku 6 miesiecy sikała do toalety.. minute po urodzeniu powiedzialo "mama", bo jest takie "inteligentne" Mam nadzieje kulture osobistą po Pani nie odziedziczył/ła bo by miał "przesrane" w zyciu. Jedynie co, to Pani dziecko powinno wstydzic sie wlasnej matki. Wracajac do setna sprawy.. byc moze nie wszystkim musi podobac sie kazde imie, ale to nie jest powod zeby obrazac niespelna dwuletnie dziecko. Jezeli Pani sie nie podoba to juz Pani problem i powinna zachowac swoje uwagi dla siebie. Jakby sie Pani poczula jakby to Pani dziecko/dzieci zostalo/ły obrazane przez takie p**********e baby (delikatnie rzecz mówiac) jak Pani? Dziekuj***ardzo za komentarze ktore uswiadamiaja mnie, ze nie wszystkie kobiety zasluguja na bycie matka.. takie kobiety sie powinno sterylizowac a nie zapladniac

Gość gość
Autorko a może syn lubi jakaś bajkę czy coś takiego. Mój syn miał wtedy straszna fazę na zwierzątka i pamiętam jak udało mi się kupić bokserki z panda tak się cieszył. prawie się poplakal jak lekko je osikal i musiał w ciągu dnia zmienic. Żeby za dużo nieprac w domu chodził w majteczkach na dwór spodnie ale pamiętał ze jak się posika to trzeba będzie zmienić i specjalnie jak się zsikal w majtki to niedawalam następnych jakichs super tylko np w jednym kolorze bez rysunkow i tłumaczyłam ze rano będą ze zwierzatkiem. Na każdego jest metodą. powodzenia.

Gość mamaKajtka
Wlasnie od wczoraj zalozylam mu majteczki z jego ulubionym zwierzakiem :) w ciagu jednego dnia tylko jeden raz sie zsikal. Jak to zrobil to plakal wlasnie i chcial sam te majtki umyc zeby je znowu zalozyc. Sposob idealny.

Gość gość
I takie to forum. Jak ja zwracam się o poradę to też prawie nikt nie pomoże, tylko przyczepi się do stylu, imienia ... Życzę Pani powodzenia w tej trudnej nauce, bo mnie to też zaraz czeka z córką.

Gość gośćjjjj
Ja też nocnikuje psa

Gość gość
nie zesraj się

Gość gość
Mamokajtka. Twoje dziecko mysli, że majtki na tyłku ma traktować jak pieluchę. Co do sposobu wypowiedzi nie dziw się, że cię zjechano, bo większości jak widzi te wszystkie zdrobnienia, po prostu robi się niedobrze. Zbyt dużo zdrobnień robi z wypowiedzi niezbyt poważny post. No powiedz sama, widząc tutaj mnóstwo zdrobnień i określeń typu mleczko, cycuś, serduszkowanie, owulka itp samej ci się słabo zrobi.

Gość mamaKajtka
Ja nie mam pretensji wielkich o to ze kto mnie zjechal o moj sposob pisania. Zazwyczaj tak nie pisze. Ale nie chcialam z siebie robic jakas patologiczna osobie mowiac slowa typu: szcza, sra itp. Przy dziecku jakos sama wychodzi ta wymowa. Mam pretensje o to ze ktos obraza moje dziecko. Zadna matka przeciez nie pozwoli na to. Dziekuje za rady. Na przyszlosc vede pisala normalnym slownikiem heh