Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam duży problem...

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Piszę tu pierwszy raz , mimo że często bywam tu na portalu. Mam spory problem. W tym miesiącu powinnam mieć okres 8.07. Minęło 2 dni i nie mam go. W tamtym tygodniu miałam krwawienie, które wystąpiło na chwilę ( w sensie raz wyciekło i tyle. Nie trwało to cały czas). Czułam bóle brzucha jak przed okresem, ból piersi. Ale nie wydaje mi się ze to był okres, ponieważ nigdy tak nie miałam. Robiłam dwa razy test ciążowy. Zaraz po skończeniu krwawienia. I robiłam ponownie dziś. Wynik negatywny. W dodatku z mojej pochwy wydobywa się biały, grudkowaty śluz, normalnie pachnie. Trochę się denerwuje ponieważ nie wiem dlaczego nie mam okresu. nigdy nie byłam u ginekologa, ponieważ trochę się wstydzę i mam problemy finansowe. Proszę was o pomoc. (20l )

Gość gość
boze dziewczyno to tylko 2 dni to 1 2. za ginekologa sie nie placi, wiec nie wykrecaj sie lenistwem

Gość gość
A ile czeka się na taką wizytę?

Gość gość
zalezy do kogo i jak czesto przyjmuje. moj przyjmuje raz w tygodniu i czekam max 3 tygodnie

Gość gość
Więc muszę się umówić. A jak wygląda taka wizyta? I czy nie wiesz co to może być? Boję się trochę..

Gość gość
po 1. idz do młodego faceta, on ci nie wypomni.. baba cie opieprzy bez skrupułów, że tyle zwlekałaś, stary gin prawdopodobnie tez 2. wypyta cie czy jestes dziewicą, o pierwszą miesiaczke, regularnosc etc i zbada. palpacyjnie i ultrasonografem dopochwowo. 3. nie mam pojecia. na ciaze to nie wyglada. raczej stres i rozregulowanie

Gość gość
Jeśli chodzi o regularność ona ciągle i się zmienia. W lecie mam początkiem miesiąca, a na jesień końcem.. Ciągle jest inaczej a tak nie powinno być. Okres mam od 2010. A sters.. może faktycznie ostatnio dużo nerwów u mnie. Przez prace i problemy. A o czym może świadczyć ten śluz?(dziewicą nie jestem. Ale proszę nie krytykować za to, ponieważ to mój własny wybór )

Gość gość
Nie mnie krytykować za twoje wybory. Luz, moj chłop jest ginem i juz sie tyle nasluchałam ze nic mnie nie zdziwi. :) Teoretycznie ten sluz moze albo sygnalizowac ciaze, albo plodne albo walke organizmu z jakas mała infekcją

Gość gość
Jeśli test 2 razy wyszedł negatywnie to ciąża chyba odpada co? Stosunek ostatni odbyłam ok 3 tyg temu.

Gość gość
Dni płodne przypadaja na 14 dni przed spodziewana miesiączką. Raczej odpada :)

Gość gość
W kwietniu miałam okres od 18-22 maju od 14-18 w czerwcu od 8-12. Nie wiem dlaczego tak strasznie nieregularny mam.. Po 7 latach powinien być już regularny.. :/

Gość gość
nie ma az takiej tragedii. ja mam czasem i 3 tygodnie opznienia :)

Gość gość
Czyli lepiej pójść do młodego ginekologa i nie do kobiety? :P Czy powiedzieć mu że to moja pierwsza wizyta? I co zrobić żeby się nie wstydzić? A i jeszcze czytałam żeby lepiej nie golić się przed wizytą bo za to dostaje się najbardziej.

Gość gość
Młodemu bedzie głupio cie upominac, wiec lepiej u niego :D To czy sie depilujesz czy nie lezy w twoim interesie, lekarz moze cie poinformowac, ze teraz jestes bardziej narazona na bakterie, ale ja osobiscie nigdy sie z takim przytykiem nie spotkalam. A chodze wlasnie do młodego :)

Gość gość
A mogę wiedzieć z jakiego woj. jesteś ? może będziesz w stanie mi doradzić kogoś dobrego

Gość gość
kolobrzeg

Gość gość
to nie bardzo. Ja potrzebuję coś w okolicach rzeszowa

Gość gość
szukaj na portalach zrzeszajacych lekarzy

Gość gość
15,59 co za glupoty piszesz , masz chyba z 12 lat , ze niby jakis opierdziel sie dostaje od ginekologa , to czy masz ogolona c**e czy nie to nie jest sprawa ginekologa i zaden ginekolog nie opierdziela , jak mozna pisac takie bzdety , meczyc sie z jakas infekcja i zeby nie pojsc do gina bo ona sie wstydzi , zalosne

Gość Cleo1976
Nie.Dni płodne NIE przypadają 14 dni przed okresem!!!! Jak ja mam wam wybić z głowy ten durny kalendarzyk?! OWULACJA , dzieci, przypada 10-18 dni przed okresem.Ale dni płodne to nie tylko sam dzień owulacji, ale także 3-5 dni przed nią i 3 dni po niej.To, co zaobserwowała autorka posta to najprawdopodniej plamienie okołoowulacyjne.(Towarzyszące owulacji).Zwykle trwa ono 1-3 dni i jest nieco bardziej skąpe, niż miesiączka.Test ciążowy jest wiarygodny po co najmniej 14 dniach po stosunku.

Gość Cleo1976
Biały grudkowaty śluz, który normalnie pachnie i nie powoduje swędzenia, jest objawem niepłodności-i normalnie występuje po owulacji.Od 4 dnia takiego śluzu aż do miesiączki nie zajdziesz już w ciążę.

Gość Cleo1976
Ps.Nawet u kobiet, które mają superregularne cykle, wahania w granicach do 7 dni są naturalne.Tzn.jeśli kobieta ma zazwyczaj okres co 28 dni, co pewien czas może jej się trafić cykl 21-dniowy lub 35-dniowy i nie świadczy to o żadnej nieregularności.8-14 dni to cykl nieregularny .Jeżeli różnice w długości poszczególnych cykli przekraczają 21 dni, cykl jest bardzo nieregularny.

Gość gość
czy mogę być bezpłodna? :'(

Gość Cleo1976
Każdy może.Ale sprawdzić to może tylko lekarz.Ty sama możesz natomiast obserwować, czy w czasie cyklu zauważasz u siebie jakieś zmiany-śluzu, temperatury, bóle piersi, itd.Jeśli tak, to prawdopodobnie jesteś płodna.