Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zapalenie zatok ?

Polecane posty

Gość gość

Witam, w lutym przeszłam dwa razy zapalenie górnych dróg oddechowych i od tego czasu dokuczają mi różne objawy takie jak drętwienie policzka, bóle za uszami, dziwne bóle uszów, cały czas mam zatkną jedną dziurkę od nosa, nie boli mnie jak schylam głowę na dół ale boli mnie strasznie szyja, skronie i pulsowanie głowy w jednym miejscu, to mogą być powikłania po zatokach? Problemy z szyją? W sumie jak wyginam szyje to boli mnie obok ucha i kuje w głowie. Ktoś miał podobny problem ? Z góry przeprasza jeśli nie jest to odpowiednie forum do takich tematów, ale nie chcę mi się zakładać konta na jakiś specjalistycznych forach a tu może znajdzie się kobietka która będzie miała podobny problem lub miała w przeszłości :-)

Gość gość
Dodatkowo dodam, że jak kręcę głową to tak dziwnie "strzela" "przelewa" "trzaska" "trzeszczy" mi w jakby w głowie :-)

Gość gość
Nos musisz udroznic, kroplami czy woda z sola, do tego nadal uzywaj czegos, co spowoguje uplynnienie wydzieliny i splywanie z zatok, acc czy cos takiego, ziola, itp. Moze tak do lekarza ? Zapalenie zatok jest bolesne i bol moze trwac do 6 tyg. Czasem az boli wdychanie powietrza nosem. Zycze poprawy :)

Gość gość
Muszę iść,mam skierowanie na prześwietlenie zatok :-) No czasami mam uczucie, że oddychać nie mogę, nie utrudnia mi to jakos bardzo ale w związkiem tym, że mam tez nerwice te objawy są dla mnie 10 razy silniejsze, Hihi

Gość gość
Pamietaj, ze nos musi byc zawsze drozny, wtedy nic nie zalega w zatokach.

Gość gość
A mój cały czas zatkany, katar jeśli się pojawi to biało- żółty, bol nosa do tego. Muszę zrobić prześwietlenie jak najszybciej! Mysla, że może te uszy to kręgosłup i jego prześwietlenie chyba teź zrobie :)