Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anula3010

stan zapalny czy alergia?

Polecane posty

Witam , potrzebuje pomocy, od jakiegoś czasu doskwiera mi świąd w okolicy warg sromowych, łechtaczki (nie przy wejsciu pochwy, ). Byłam u lekarza z wynikami cytologi oraz czystości , z wyników wyszło ze mam: " zmiany odczynowe związane z zapaleniem (łącznie z typową regeneracją)" , pozostałe wyniki sa ok, lekarz kazał mi kupic zel neovaginal i tyle, gdy zapytałam go czy to wszystko czy zadnej recepty nie dostaną, to powiedział, ze nie ma potrzeby , bo nie mam żadnych bakterii i ogólnie jest wszystko ok. Niestety nie widzę jakiś cudownych efektu przy stosowaniu zelu, najgorzej jest w nocy. Postanowiłam zakupic do tego zioła vagosan. Czy ktos miał podobną dolegliwość i moze coś poradzić?

Gość gość
To moga byc podraznienia od srodkow do prania, po depilacji, sztucznej bielizny, wkladek, mydel. Najlepiej nos bawelne i do zagojenia myj sie tylko woda z ziolami.

zrezygnowałm juz z płynów intymnych, wkładek zapachowy i zmieniłam golarke i dziś zaczełam uzywac vagosanu, do tej pory do mycia uzywałm tylko szarego mydła...

Gość gość
zawsze możesz sobie kupić jakieś tabletki na alergię i spróbować jak to podziała, bez recepty kupisz hitaxę fast, nie jest droga, weź parę dni i zobacz, może to własnie alergia

Gość gość
Na kontaktowa egzeme i podraznienia nie dzialaja tabetki, chyba ze ich roztwor do przemywania ale to powinna pomoc masc z hydrokortyzonem w niskim stezeniu.

Gość mizakk
Powiem Wam, że jak ja nie byłam pewna tego czy mam alergię czy nie to w pierwszeństwie czytałam artykuły w stylu http://alergia.expert/przeziebienie-czy-alergia-na-roztocza/ by dowiedzieć się na temat alergii jak najwięcej, a jeśli to nie pomagało to dopiero udawałam się do lekarza. Zbyt dużo objawów jest od razu mylone z alergią dlatego też polecam lekturę takich artykułów ;)