Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak przytyć ??!

Polecane posty

Gość gość

Jak mam przytyć ?!!? Ostatnio miałam dużo stresu, bardzo dużo.... Robiła morfologię krwi w razie co - tarczyca, żelazo, morfologia,mocz w normie, cukier sprawdzałam- w normie. Schudłam w ciagu 5 miesięcy 6 kg !!! Chciałabym wrócić do swojej wcześniej wagi ale nie wiem jak! Lekarza mówi, że jestem zdrowiutkaaa. Co mam zrobić ?! Chce chociaz przytyć do 47 kg. Obecnie ważę 43 przy wzroście 158. Trochę przytyłam ostatnio, bo zaczęłam jeść ale to jest 0,5 kg ! Fakt, faktem- wtedy jadłam jednego ziemniaka i pol kanapki dziennie ale sam fakt ! Kurdeeee, martwi mnie to :-(

Gość gość
Przepraszam, ważyłam się nago 33,8 . Jestem załamana.

Gość Edziaaaaaaaa
Czy Ty mieszkasz w jakiejś Kambodży? :o Kupuj ryż w tesco i zalewaj słoniną i się sprawa załatwi.

Gość gość
MOj brat jak chcial przytyc poszedl do lekarza, a ten wypisal mu sterydy. Ze szkieletora zrobil sie normalny chlopak. OFC lekarzowi dal w łapę ;)

Gość gość
10:42 Ale śmieszne :-) Jem regularnie - staram się 3 posiłki dziennie i nic, moja waga stoi w miejscu :-)

Gość gość
10:47 Ja sterydów nie chcę :-( Nie wyglądam jak kościotrup ale zauważyłam, że tyłek strasznie mi schudł i brzuch zleciał (brych akurat na plus :-D) Wyglądam dobrze ale te 43 kg to , moim zdaniem za mało jak na mój wzrost a na razie chcę się wstrzymać z lekarzem i spróbować sama :-(

Gość Edziaaaaaaaa
Posilkow trzeba jesc przynajmniej 5 :o Najlepiej 6. Jak ty chcesz przytyc jak jesz tylko 3? :o Dlatego piszę, że trzeba częsciej jesc i to bardziej kalorycznie. Musisz miec sporą nadwyżkę kcal. Ściągnij sobie jakas aplikacje z liczeniem kcal i.

Gość gość
Czyli ile kalori dziennie i co jeść ?

Gość gość
Większe posiłki po prostu . Na obiad- schabowy 1/4 talerza/ pół talerza ziemniaków/surówka 1/4 talerza. Kolacja - trzy kanapki wędlina, pomidor, ogórek.

Gość gość
Kolejnym problemem jest to ze jem tylko mięso mielone i kurczaka .. :/ czasami parówkę- ale tylko Berlinki , czasami salami ale to muszę mieć ochotę.

Gość gość
Musisz zwiększyć aktywność fizyczną wtedy poprawi ci się apetyt. Jeśli palisz, rzuć. Herbatę zastąp rumiankeim, miętą lub po prostu wodą.

Gość Edziaaaaaaaa
A co, to tylko od mięsa się tyje? Musisz przede wszystkim zwiększyć podaż węglowodanów! Kasze, ryże, makarony, zboża i ich pochodne np. pieczywo, owoce, warzywa, wszystko znajdziesz w necie! Idz do dietetyka, bo nie wiesz, co masz jesc.

Gość gość
Nie pale , nie pije- ale mam silną nerwice i na razie moja aktywność fizyczna jest kiepska, bo nie mogę się"przemóc" Dietetyków mam w rodzinie, to mogą mi rozpisać dietę :D Bardziej chodziło mi o to, że kiedyś jadłam tak samo i waga była 49 teraz zaczęłam jeść jak kiedyś- stoi w miejscu.

Gość gość
Możesz iść z tym problemem do dietetyka. Ja od pewnego czasu chodzę do http://medorzel.pl/ i zdecydowanie jestem zadowolona z efektów. :) miałam problemy z przytyciem, teraz udało mi się przytyć zdrowo 5 kg. I wszystko jest ok.