Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to tętniak?

Polecane posty

Gość gość

Witam, wczoraj w nocy zaniepokoiło mnie silne kłócie po lewej stronie podbrzusza, było ono tak silne że chcialam zadzwonic po pogotowie lecz powstrzymałam się do następneo dnia, bagatelizując to. Ból był pulsujący, dzisiaj mam siny brzuch, Nie mam pojęcia co to może być, mam to ok. pól roku.czytałam że może być to tętniak aorty brzusznej, ale nie wiem. Co to może być?

Gość gość
Idź natychmiast do lekarza,tętniaki są bardzo niebezpieczne,podziwiam Twoją beztroskosc.

Gość gość
Problem w tym,że mam 16 lat, mówiąc jej o tym powiedziała że to z nerwów i że nie ma po co isc do lekarza, chyba jak zacznie mnie to znów boleć sama zadzwonię po pogotowie

Gość gość
Tętniaki aorty nie dają żadnych objawów i są wykrywane bardziej przez przypadek przy okazji wykonywania usg. Tak się składa że mój szwagier w ostatni piątek miał usuwanego tetniaka aorty, lekarz mówił że nosi się w sobie tykajaca bombę która wcześniej czy później wybuchnie. Tętniaka miał dosyć małego a wykryto go przy usg jamy brzusznej. Lekarz potwierdza że prawie wszystkie tetniaki aorty są wykrywane przypadkowo.