Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kumoterstwo?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, może ktoś z Was się orientuje, czy jeśli żona zatrudniona w ZUS załatwia mężowi prowadzącemu działalność gospodarczą rozłożenie zaległości na raty i w tym czasie jadą na wakacje za granicę to to jest kumoterstwo? Mają wspólność majątkową. No wkurza mnie, bo mam odmowę mimo że zaległości g*******e a tam bez problemu i jeszcze jadą w Alpy.

Gość gość
tak

Gość gość
Tak i mi się zdaje, dziękuję. Nic z tymnie zrobię, ale przynajmniej zgaszę pyskowanie tej baby.

Gość gość
A dlaczego nic nie zrobisz? Napisz do prezesa ZUS pismo z zapytaniem, czym różni się twoja zaległość od zaległośc***ana x( i tu podałabym nazwisko).

Gość gość
Dokładnie! A co ktoś jest lepszy a ktoś gorszy. Popieram gościa wyżej

Gość gość
To tak zrobię. Tym bardziej, że mogę wszystko poprzeć i udokumentować. No tak mi przykro jak ona się chwali możliwościami, a mi naprawdę ciężko było wszystko spłacić jednorazowo.

Gość gość
Jak wszyscy będziemy przymykac oko na tego typu rzeczy, to nigdy się nie wygrzebiemy z tego PRL -owskiego g****a. Masz napisać pismo i domagać się uzasadnionego wyjaśnienia sprawy, w przeciwnym razie rozdmuchasz sprawę włączając w to media.

Gość gość
To prawda, przekonaliście mnie. Mój dlug to były niecałe 2000, spłacone, a tam zaległości z 1,5 roku i Alpy. Jutro działam.