Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mirka22

Zarobki nauczyciela(PEDAGOG SPECJALNY)...czy jest aż tak źle?

Polecane posty

Piszę, dlatego że stoję przed wyborem studiów magisterskich i potrzebuje kilku porad. Ukończyłam licencjat z EWiP z modułem kształcenie integracyjne. Zastanawiam się jednak nad pedagogiką specjalną na magistra, gdyż bardzo spodobały mi się zajęcia na module. Czytałam też o zarobkach nauczycieli pracujących z niepełnosprawnymi...i podobno są wyższe ze względu na dodatki np. za trudne warunki pracy. Jak wygląda praca takiego nauczyciela, jak w rzeczywistości wyglądają zarobki? Czy ciężko jest znaleźć zatrudnienie? Jaką specjalność najlepiej wybrać?

Gość gość
Nie orientuje sie za bardzo, chociaż moja mama jest nauczycielem, uzyskała wszystkie 3 stopnie awansu i zarabia coś koło 4 tys zł. Za oligofreno, które ukończyła, ma może z 200zł dopłaty.

Gość gość
Moja teściowa w tym roku idzie na emeryture. Caly czas pracowala jako nauczycielka, jest nauczycielem z dyplomowanym, prowadzi dodatkowo programy z urzedu miasta np. odnosnie zdrowia, uczy stazystki .Dyrektor jest bardzo z niej zadowolony, rodzice tez i dzieci. Szkola podstawowa na willowym osiedlu, panstwowa, duze miasto prawie milion mieszkancow. 2000 zl na reke ;/ . mlode nauczycielki kolo 1000 chyba, nauczyciela nie obowiazuje kodeks pracy tylko karta nauxzyciela dlatego moze dostawac mniej niz minimalna i tak sie z reszta dzieje.

a czy pracuje z osobami niepełnosprawnymi fizycznie bądź intelektualnie? Bo różnica w zarobkach nauczycieli w zwykłej szkole i szkole specjalnej jest spora, czasami to różnica 30 % pensji.

Gość gość
Boi sie isc na ta emeryture... Bedziemy starali sie pomagac w ramach mozliwosci finansowo. Osoba ktora cale zycie uczciwie pracowala z wyzszym wyksztalceniem ... Moja mama jako glowna ksiegowa dostaje dwa razy wiecej emerytury do tego moze dorabiac w domu bez problemu.

Gość gość
2000 zł , 35 lat pracy, oczywiście mgr i kilka podyplomówek. odradzam serdecznie.

Gość gość
Z normalnymi, prowadzo tylko zajecia indywidualne chyba z 5 dzieci. Sęk w tym, że moją mama studiowała tak naprawde 4 kierunki studiów i nie uczy tylko jednego przedmiotu, a 3, dlatego ma więcej godzin niż typowy nauczyciel. Stąd ta stawka.

Gość gość
Spojrz w karte nauczyciela i zobacz jaka droge musisz przejsc aby uzyskac dane wynagrodzenie. Oczywiscie w szkole publicznej. Ja pracowalam 22 godz tygodniowo w tym w oddziale "0" i prowadzilam zajecia dydaktyczno-wychowawcze zarabialam miesiecznie do reki 500zl z groszami. Potem w kl. 1 30godz tyg i minimalna krajowa. W rzeczywistosci pracowalam dluzej bo wywiadowki, imprezy itp. Czesto w soboty. Nie wspomnie o pracy w domu. Zrezygnowalam bo tyralam a nic z tego nie mialam :-/

Gość gość
wybrałam zawód nauczycielki z zamiłowania i poszłam w ślady mamy kokosów nie zarabiałam,nie dorobiłam się a mimo to naprawdę było mi dobrze,kochałam swoją pracę:to była moja pasja i na dodatek pobierałam za nią wynagrodzenie 30 lat zleciało i nie wiem kiedy,nie jestem zrzędą ,jestem spełnioną dzięki młodzieży mam w sobie dużo radości i pozytywizmu autorko! nie wiem czym kierujesz się?