Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdaxx

czy mogę być w ciąży?

Polecane posty

Mam 18 lat. Mój cykl zawsze trwa 30 dni. Ostatnio podczas moich dni płodnych (korzystam z aplikacji, które je wyliczają. Ale wynik jest podzielony, w jednych widzę, że były to dni płodne, a w innych że niepłodne. Ale umówmy się, że były to dni płodne), uprawiałam petting z moim chłopakiem. Chłopak robił mi dobrze ręką, zgarnął mój śluz, po czym sam zaczął się masturbować i znów robił mi dobrze ręką (powtórzył tak może 2 razy). Nie wkładał mi bezpośrednio palców do pochwy, ale ze względu na dużą ilość śluzu boję się, że preejakulat mógł popłynąć dalej. Po wszystkim poszłam siku i powycierałam wszytki śluz. Czy w tej sytuacji mogło dojść do zapłodnienia? Następną sytuacją jest seks analny również uprawiany w dni płodne. Wytrysk był na kołdrę, ale czy preejakulat mógł wypłynąć z penisa, który parę razy wypadł z o******cy? Dodam, że od wczoraj mam ból prawego jajnika i bardzo się tym wszystkim denerwuję. Proszę o pomoc

No jeśli miałaś wtedy na pewno dni płodne to powinnaś niestety zajść w ciąże w jednym i drugim przypadku ;) Idź do ginekologa ,a jeśli się wstydzisz choć nie ma takiej potrzeby na wstyd to zrób test ciążowy.

Gość Cleo1976
KOBIETO.Dni płodnych się nie wylicza.Będę to powtarzać tyle razy aż mi uwierzycie.Cokolwiek pokazują Ci te Twoje kalendarzyki to nie jest wiarygodne!Kup sobie np.mikroskop ze śliny i zacznij na serio obserwować objawy cyklu (ślinę lub śluz,temperaturę,sżyjkę....).A jeśli już chcesz, tylko orientacyjnie i teoretycznie,coś liczyć,to licz chociaż tak.Początek dni płodnych - cykl najkrótszy z ostatnich 3,6 lub 12 miesięcy-21 dni.Koniec -cykl najdłuższy -10 dni.To najlepszy wzór jaki znam a i tak nie zawsze się sprawdza.Nawet u kobiet z regularnymi cyklami.Cykle regularne to takie które różnią się między sobą o nie więcej niż 7 dni.Załóżmy,że wszystkie Twoje cykle w ciągu roku miały po 30 dni.Wtedy Twoje dni płodne przypadają mniej więcej-nie na pewno!-między 9 a 20 dniem cyklu.W dniach w których obserwuje się objawy płodności (np.mokry śluz) należy unikać kontaktu Twoich narządów płciowych z męskim nasieniem.Teoretycznie nawet jeden plemnik wystarczy,by doszło do zapłodnienia.Oczywiście ryzyko jest największe podczas pełnego stosunku,ale mam kuzyna,który został poczęty w czasie pieszczot.

Gość Cleo1976
Ból jajnika wskazuje raczej na owulację lub na zbliżzjącą się miesiączkę,a nie na ciążę.Naucz się dostrzegać u siebie właśnie tego typu objawy,a nie będziesz tak bała się ciąży.14 dni po ostatnim kontakcie seksualnym lub 7 dni po terminie spodziewanej miesiączki lub 21 dni po prawidłowo zaobserwowanej owulacji wykonuje się test ciążowy.Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę po seksie analnym jest niewielkie.Warunki panujące w przewodzie pokarmowym nie sprzyjają plemnikom-nawet jeśli coś spłynie potem do pochwy.Najbardziej trzeba się obawiać pełnego stosunku waginalnego,następnie przerywanego i w końcu takich form pieszczot,przy których nasienie mogło zostać przeniesione do pochwy.Oczywiście tylko w dni płodne.W niepłodne można robić czego tylko dusza zapragnie.Dlatego warto dobrze je poznać.