Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O to ja

Profil Hormonalny ?

Polecane posty

Gość O to ja

Witam mam skierowanie do szpitala na profil hormonalny. Szpital Karowa w Warszawie. Któraś była? Jak się to odbywa jakie badania, robią. ?

Na początku : usg brzucha, badanie ginekologiczne oraz badanie hormonów, a później zostanie wykonany test z podaniem odpowiedniej substancji czynnej i sprawdzenie reakcji organizmu.

To znaczy jaka substancja i jaką reakcję organizmu chca osiagnąć. Pojecia nie mam co beda mi tam robic i strasznie ske boje. Od kilku dni nad niczym innym nie potrafie sie skupic tylko mysle o szpitalu i tych badaniach

no to zależy. A wg to tak dokładniej co Ci jest wtedy napisze Ci jaką mniej wiecej bedą robic badania i substancie podawać

Dziękuje.:) A jesli ktoras byla tez prosze o opinie. Jak tam jest jacy lekarze itd teoria teorią

Mogłam napisać że jestem ratownikiem medycznym od 8 lat ( niby nie lekarz ale zawsze coś) :)

Acha no to nic się nie dowiesz od nikogo, musisz zaczekać. Najpierw trzeba określić jaki masz typ zaburzeń hormonalnych czy typ estrogenny, czy typ androgenny czy jeszcze inne) Bo to jest podstawa żeby dowiedzieć się co ci będą podawać i co uzyskać. Typ androgeniczny charakteryzuje się tym ,że kobieta ma : otyłość, zaburzenia miesiączkowe,niepłodność, trądzik na twarzy i plecach i nadmierne owłosienie. Więc jeśli większość sie objawów z toba zgadza to najprawdopodobnie zostaną podane tabletki ktore mają na celu "dodać" Ci estogenu i progesteronu dużo więcej niż masz. a na celu ma to własnie przywrócenie prawdłowej miesiączki czyli co miesiąć

Może ktos sie wypowie kto był na takich badaniach. Boje sie tego :( bo nie wiem co mi tam będą robic

Boże kobieto robisz z igły widły bedą robić ci to co ci na początku napisałam : usg badanie ginekologicznie , moze grupe krwi ( zależy ) , badanie jaką masz ilość hormonów płuciowych . jak ci to zrobią dostajesz wyniki i zostaje ci już według lekarza prowadzony tok leczenia co jest najczesciej prowadzony przez tabletki. nic więcej juz mi sie niechce pisac . i nikt co tam był nic innego już nowego nie napisze

Wybacz nie każdy jest tak obyty z medycyną. Dzięki za pomoc, ale nic dziwnego że ludzie boja się szpitali i badań skoro takie osoby pracuja w służbie zdrowia. Dla Ciebie to nic wielkiego a dla mnie cos co przeraza bo nie wiem czego mozna sie spodziewac bo kazdy laske zrobi ze wytlumaczy. Nie byloby pewnie tez pytania jakby lekarz przy wypisywaniu zająkną się chociaż jak to będzie wyglądać. No ale właśnie tak. Nikt nic nie powie pojdziesz to zobaczysz. Tylko mam poważne obawy czy w takiej slużbie zdrowia chce sie leczyc.