Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rekodzielo, jakie macie zdanie.

Polecane posty

Gość gość

Czy podobają wam się rzeczy robione ręcznie? Np dywany, koszyczki na kosmetyki i inne ? Chodzi mi o rzeczy jedyne w swoim rodzaju, wykonane na zamówienie? Dywaniki do pokoju dziecięcego albo koszyczki na zabawki lub spineczki gumeczki?( Nie chodzi o wiklinowe ) Chce poznać Wasze zdanie

Gość gość
Ja bardzo lubię takie rzeczy. Teraz jest to bardzo popularne i uważam że jeżeli ktoś ma dobry niszowy pomysł- można rozkręcić sensowny biznes. A już w ogóle na wyrobach dla dzieci.

Gość gość
Zależy. Nie każdy ma talent, nie każdy ma gust, nie każdy umie zrobić produkt jednocześnie ładny i funkcjonalny...

Gość gość
Daj sobie spokoj, dużo na tym nie zarobisz, duża konkurencja

Gość gość
Zależy co i od kogo, lubię rękodzieło ale nie aż tak żeby wszystko i od każdego mi się podobało. Lubię wyplatane dywaniki, bardzo mi się pdoobają ręcznie tkane dywaniki, koce, narzuty, robótki na drutach, szydełku i dziergane igłą, lubię ładne patchworki, drewniane skrzynie i pudełka. No i ceramika w której jestem zakochana :) Sama się zajmowałam rękodziełem, chociaż bardziej jako rzemieślnik niż artysta, i mam nadzieję że do tego wrócę. Nie lubię natomiast "rękodzieła" które polega na wytwarzaniu paskudztw bez żadnej duszy i żadnego własnego pomysłu, wszystkie te minky-bawełniane ciuszki, kołderki i pojemniki na zabawki na jedno kopyto, drewniane skrzyneczki ozdabiane tymi samymi ciągle motywami... No i dla mnie to ma mieć bezwzględnie wartość użytkową i być trwałe, praktyczne jeżeli ma czemuś poza ozdobą służyć, nie mówię tu o rzeczach typowo dekoracyjnych które sobie powieszę na ścianie albo rzucę na półkę, ale o tych użytkowych. Dywanik w pokoju dziecięcym powinien się dobrze czyścić, dać wyprać albo wyczyścić chemicznie, pojemnik na zabawki powinien wytrzymać strzelanie pokrywą, koszyczek dedykowany do łazienki powinien być zrobiony tak żeby dało się go wypłukać i wysuszyć, dziergana zabawka nie powinna puszczać nitek i luzować splotu dając maluchowi wolny dostęp do watoliny.