Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Najlepsza książka o karmieniu

Polecane posty

Gość gość

Polećcie dobrą książkę o karmieniu piersią. Jest tyle pozycji, która jest najlepsza, żeby uniknąć błędów i pomyślnie karmić piersią? Z góry dzięki.

Gość Lll 123
Zdecydowanie La Leche League Sztuka Karmienia Piersia. Jest tam wszystko. Ta organizacja dziala na calym swiecie, wiec to nie jest tak, ze ktos sobie napisal ksiazke i nie wiadomo, co w niej jest. Oprocz ksiazek masz tez forum o kp na gazecie z poradami fachowcow od karmienia, sa blogi np hafija, mlekiem mamy. To kopalnia wiedzy. Tu link do ksiazki. http://kmt.pl/pozycja.asp?ksid=1855

Gość gość
„,Polityka karmienia piersią. Ideologia, biznes i szemrane interesy” Gabrielle Palmer wyd. Mamania. Genialnie wyjasnia "brak mleka".

Gość gość
„,Opowieści o karmieniu piersią – przełamując bariery” wyd. Mamania ,,Po prostu piersią” G.Rapley T. Murkett Mamania 2015 ,„Karmienie Piersią” Ina May Gaskin wyd. Virgo „,Poradnik dla zielonych rodziców” Reni Jusis, Magda Targosz wyd. Mamania „,Kobieta i natura” Preeti Agrawal w rozmowie z Dorotą Hartwich wyd. ForMat „,Dziecko bez kosztów” Giorgia Cozza wyd. Mamania str. 56-96 „,Księga dziecka” „Księga Rodzicielstwa Bliskości” William i Martha Sears wyd. Mamania „,Historia kobiecych piersi” Marilyn Yalom wyd. Zielone Drzewo „,Polityka karmienia piersią. Ideologia, biznes i szemrane interesy” Gabrielle Palmer wyd. Mamania „,Duchowe położnictwo” Ina May Gaskin wyd. Virgo „,Poród naturalny” Ina May Gaskin wyd. Virgo „,Karmienie piersią. Siedem naturalnych praw”, Kathleen Kendall-Tackett, Nancy Mohrbacher, Zysk i Ska „,Więź daje siłę” Evelin Kirkilionis wyd.Mamania 2011 „,Nie tylko chusta” Mayim Bialik wyd. Mamania 2015 „,Karmienie Piersią” Shella Kitzinger Wydawnictwo Lekarskie PZWL „,Warto karmić piersią. I co dalej?” Magdalena Nehring-Gugulska „,Rok po urodzeniu dziecka. Przeżycia pierwszego roku macierzyństwa” Sheila Kitzinger wyd. Pruszyński i Ska „,Piersią spoko. Poardnik mamay karmiącej” Malwina Okrzesik, Janusz Okrzesik Fides „,Sztuka karmienia piersią” Hannah Lathrop wyd. Media Rodzina „,Droga mleczna” Claude Didierjean-Jouveau wyd. Mamania „,Sztuka karmienia piersią” La Leche League International Media Rodzina 1997 „,The Womanly Art of Breastfeeding” Diana West,Diane Wiessingeri La Leche League International Ta ostatnia jest najlepsza, jezeli znasz angielski to polecam.

Gość gość
a jaka jest najlepsza książka na temat wycierania dziecku pupy z kupy i zmieniania pieluchy?

Gość gość
Zmieniac pieluche musisz sie nauczyc, nie ma wyjscia. Kp to juz inna historia, szczegolnie gdy nie ma sie wsparcia otoczenia i lekarza z aktualna wiedza o laktacji. Takze mozesz sie nabijac gosciu wyzej ale zobacz ile kobiet zaczyna w Pl kp w szpitalu, bo chce karmic, ponad 90%. Po 3 miesiacach karmi juz tylko 40% a zalecane minimum pol roku karmi piersia 4% Polek, jestesmy na koncu w Europie. Gdyby wiecej kobiet tak jak autorka chcialo sie douczyc o laktacji chcac kp, to uniknelyby wielu problemow. To bzdura, ze kp jest naturalne i umiesz karmic bo jestes kobieta i urodzilas dziecko, ta wiedza nie przychodzi z nieba. Wczesniej moze tak bylo, mlode matki uczyly sie tego automatycznie od swoich matek, ciotek, przez obserwacje od dziecisntwa. Teraz nie ma wsparcia babc bo one same nie kp.

Gość gość
Dziekuje osobie przede mna i wszystkim radzącym. Tak wlasnie uważam - nie miałam wsparcia u mamy jeśli chodzi o karmienie moich dwóch starszych dzieci, nie miałam tez wiedzy. Nic nie czytałam o karmieniu piersią, sadzilam ze to przyjdzie samo, automatycznie. Wiem, ze narobiłam masę błędów i teraz mam nadzieję się dokształcić.

Gość gość
Powodzenia autorko. To inne dziecko, inna ciaza, tym razem sie uda bo nastawienie masz dobre i wiesz, czego chcesz. Ksiazki wyzej sa super ale polecam ci tez sprawdzone miejsca na necie. Pod spodem kilka linkow.

Gość gość
Up