Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ładne dzieci

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra ma śliczne dzieci, od urodzenia są bardzo ładne, sama jest nie brzydka, jej mąż ok. Jak ja namówić żeby wysyłała ich zdjęcia do reklam, bo ona powiedziała że ja na głowę upadłam! Czy jako ciocia mogę wysłać gdzieś ich zdjęcia? Siostra zabroniła mi nawet ich pokazać na Facebooku:o

Gość gość
Uszanuj decyzję siostry i daj jej spokój.

Gość gość
Moj syn tez jest ladny ale ojciec nie zgadza sie zebym wyslala gdzies zdjecie:) Nawet ludzie na ulicy mnie zaczepiaja i mowia "ale ma piekne oczka" Rzeczywiscie blondynek o blekitnych oczach

Gość gość
Agencje robią same sesje, często w galeriach handlowych organizują. Jak będzie chciała, to się zgłosi. To nie twoje dziecko, więc nie możesz zgłosić, a nawet jakbyś wysłała, to i tak potem bez zgody rodziców nic nie zrobisz. Wcale nie chodzi o to, żeby dziecko było "ładne". W reklamach lądują dzieci "słodkie", pucułowate, z okrągłą buzią, dużymi oczami, blond i współpracujące.

Gość gość
Po kiego grzyba się wtrącasz? dostałaś jasny komunikat, że siostra sobie tego nie życzy. Będziesz miała swoje dzieci to będziesz mogła pokazywać je gdzie chcesz. sama zabraniam pokazywania mojego dziecka na fb. na fb nie mam nawet własnego zdjęcia a co dopiero dziecka. dziecko to nie marionetka do pokazywania.

Gość gość
Zdjęć moich dzieci w necie nie ma i nie będzie. Jakby jakas ciocia opublikowała ich zdjęcia bez mojej zgody to bym ją zamordowala. Tak więc uszanuj wolę siostry i nie kombinuj:)

Gość Ana435
Nie masz prawa bez zgody rodziców lub opiekunów prawnych upubliczniac wizerunku dziecka. Nawet w szkole rodzice muszą podpisać zgodę na upublicznienie wizerunku dziecka na stronie szkoły. Zrób sobie dziecko, wtedy będziesz mogła wieszać jego zdjęcie nawet na przysłowiowym slupie:-)

Gość gość
Jak siostra mowi stanowcze nie to daj jej spokoj,kobieto.To sa jej dzieci i bez jej zgody nie masz prawa rozpowszechniac gdzies zdjec jej dzieci.Ile ty masz lat,ze takie kretynstwa ci w glowie???

Gość gość
17. Dobrze, przecież tylko pytam. Ale one są takie śliczne, ja ich bardzo kocham! :-)

Gość Julia Glass
Dzieci mojej mamy są piękne oprócz mnie

Gość gość221
Jak to jest z tym wykorzystaniem wizerunku dziecka w fotografii szkolnej? Tutaj https://www.foto4u.pl/porady,fotografia-w-szkole kilka informacji, które zdjęcia wymagają zgody na publikację, a które już nie

Gość gość
dla jednych mogą być ładne, a dla innych nie. Moja koleżanka ma naprawdę brzydkie dziecko. Wiem nie powinnam tak mówić, bo urody się nie wybiera. Każdy za plecami mówi, że takie brzydkie dziecko ma, że nieładne, itp. A przy tej koleżance mówią, że jest ładne po to, by nie sprawić jej przykrości. Więc o dzieciach często mówi się, że są ładne choć wcale nie są.