Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MajkelA

Zdjęcie biometryczne co to jest?????????

Polecane posty

chcę zrobić nowy paszport i w urzedzie kazali mi zrobic zdjęcie biometryczne. Mam isc do fotografa i tak powiedziec? CO to znaczy takie zdjęcie?

Gość gość
Po prostu mówisz fotografowi, że chcesz zdjęcie do paszportu biometrycznego. Będzie wiedział i zrobi odpowiednie.

Gość gość
Zdjęcia do paszportów starszego typu były trochę inne. Teraz są inne zasady wykonywania zdjęć paszportowych. Zakłady fotograficzne są na bieżąco.

Gość gość
google nie boli :P

Gość gość
Co to znaczy, że zdjęcie musi być “biometryczne”? Każdy człowiek posiada stałe cechy twarzy, np. tęczówkę oka, geometrię twarzy (wielkość oczu, ich rozstaw, szerokość nosa, kształt ust i uszu) i one właśnie nazywane są biometrycznymi; dają możliwość zidentyfikowania osoby nawet w momencie, kiedy zmienią się cechy niestałe – np. fryzura. ." http://zdjecie-do-paszportu.pl/ Tak ja wyżej: idziesz i mówisz, że chcesz zdjęcie do paszportu fotograf robi.

dzieki za odpowiedz! Nie wiecie, ile zdjec trzeba dac do paszportu teraz?

Gość gość
do paszportu jedno do wszystkich dokumentów chyba już tylko po jednym zdjęciu się daje i, na szczęście, nie trzeba odsłaniać uszu :D

Gość Klaudusiaaaa99
ja wyglądam na swoich zdjęciach tak (bo od razu robiam do prawo jazdy i dowodu), ze wstydze sie dokumenty wyjmowac :P

Gość MaTeUsZ97
mi takie zdjęcie robił znajomy zwykła cyfrówką, to to była biała ściana .Potem w jakimś programie obrabiał. Robiliśmy chyba ze 20 zdjęć, ale sie udało :D

Gość gość
Idziesz do fotografa i masz od ręki dobre zdjęcie. Są też takie fotobudki i w nich można zrobić też do dokumentów, ale nie wiem, jak one wychodzą. Niby są akceptowane w urzędach........ robił ktoś ?

Gość gość
Robiłam zdjęcie w fotobudce w Rzeszowie, zaniosłam w znioskiem i wszystko ok. Nikt nic nie mówił :D