Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ZUS wszczęcie postępowania dot. zatrudnienia

Polecane posty

Gość gość
niestety kobiety kombinują, zatrudniają się w drugiej firmie na pół etatu z niezłą pensyjką i sobie ciągną podwójny macierzyński :/ świata niestety nie zbawicie, bo takie postępowanie będzie nadal :/

Gość gość
Moim zdaniem wyłudzenie Autorko i szybko ci to ukróca :-)

Gość gość
a niech jej ukrucą i niech się zastanowi dwa razy za nim coś zrobi ...

Gość gość
14:02 a pracodawca wiedział o ciąży/ musiał przecież widzieć? fajnie że masz posadę, ale też sama ściemniałaś żeby dostać macierzyński. nawet te 2 - 3 miesiące sobie "pracując".

Gość gość
14:05 a skąd ty wiesz ile autorka będzie tam jeszcze pracowała? Ja dostałam umowę w 5miesiacu ciąży. O jak ZUS wszczął postępowanie to też tylko duch święty raczył wiedzieć ile tam jeszcze popracuje.

Gość gość
e tam jakie ukrócą? nic nie ukrócą jeśli w papierach jest ok, są kwalifikacje, lista obowiązków, lista obecności, jeśli ktoś specjalnie kogoś zatrudnia to na pewno rzetelnie prowadzi dokumentację pracowniczą a wtedy zus nic ani jej ani pracodawcy nie zrobią. x moja znajoma miała troszkę inną sytuację, prowadzi pizzerię miała zatrudnionego pracownika, laska zaszła w ciąże, zmieniła jej umowę na kierownika z pencją z najniższej na 4 tysiące. poszła na L4, zus wypłacał jej świadczenie z najniższej krajowej, odwołała się do Sądu ale przegrała. Głównym czynnikiem było to że moja znajoma nikogo na jej zastępstwo nie przyjęła i wyszło że to fikcyjna umowa byla.

Gość gość
Żałosne jesteście wszystkie te które oceniają człowieka a nic nie wiedzą. powodzenia wszystkim tym ...

Gość gość
14:18 oczywiście że wiedział. Nie kotku nie sciemnialam. zmieniłam pracę po prostu. Przerwe pomiędzy jedna a druga praca miałam owszem- tydzień. A pensje mniej więcej taka sama u jednego o u drugiego pracodawcy. Nie wiem gdzie tu ściema.

Gość gość
14:17 no właśnie zmieniłaś pracę na lepszą. miałaś ciągłość zatrudnienia, wiec u Ciebie sytuacja zupełnie inna niż u autorki tematu, która miała znaczną przerwę w zatrudnieniu.

Gość gość
co nie znaczy ze pojde pracowac a marne grosze, na sczescie stac mnie na to zeby poszukac pracy taka która mnie satysfakcjonuje pod kazdym wzgledem a jak musisz pracowac za umowe zlecenie bo nikt innej ci nie zaproponuje to potem sie wyżywasz na innych. idz pobiegaj to moze troche agresje rozladujesz.

Gość gość
samam sobie kur/wo pobiegaj żeby teraz dostać prace to ttrzeba mieć znajomości albo orzeczenie o niepełnosprawności inaczej du/pa zbita .

Gość gość
Właśnie przez takie babska jak autorka ciężko dostac normalna prace.

Gość gość
no dokładnie że trudno dostać prace bo jej się wydaje ,że nic złego nie robi ,ale prawda jest taka ,że większość z Nas poszłaby do takiej pracy ,ale niestety nie ma takiej pracy a najniższa krajowa ,to 1450zł no to niech popracuje za tyle i zobaczymy jak śpiewać będzie :D:D

Gość gość
14:37 nie, wystarczy mieć coś więcej niż sieczke w głowie i trochę kultury osobistej...

Gość gość
do 15:02 a kto Ci dał prawo do pouczania mnie ?

Gość gość
Ty sama, swoim chamstwem. Skoro mama w domu kultury nie nauczyła to obcy ludzie może cię nauczą.

Gość gość
15:15 ojejku rozpłacz się hahaha zacznij od siebie tą kulturę i odpowiedź brzmi nikt Ci nie dał prawa pouczać nikogo ale ty tępa jesteś więc skąd masz wiedzieć mamusia Cie nie nauczyła ? hahahaha.