Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z pracą.

Polecane posty

Gość gość

Witam, Mam problem i potrzebuję porady, może ktoś z Was miał podobną sytuację. Pracowałam trzy miesiące na czarno, dopiero po tym okresie dostałam umowę o pracę na dwa lata, a następnego dnia kazał mi ją pracodawca przynieść i zawarł ze mną drugą, taką samą, tylko że na działalność jego (poprzednia jego żony). Pracuję już obecnie czwarty miesiąc na umowie, o pracę, a dziś wezwał mnie do siebie, i powiedział, żebym podpisała wypowiedzenie o pracę z dutygodniowym okresem wypowiedzenia, gdyż on dostanie środki z urzędu pracy dla mnie, jeśli podpiszę wypowiedzenie i zarejestruje się w Urzędzie Pracy. Szczerze mowiąc nie wierzę mu, bo obecną umowę obiecał mi przez trzy miesiące. Na dodatek jak powiedziałam, że się zastanowię to wyjechał do mnie z tekstem JAJA SOBIE ROBISZ? i dał mi godzinę czasu żebym się zastanowiła. No na szczęscie wyszedł coś załatwić i przed moim wyjściem z pracy go już nie zobaczyłam. Nie wiem co robić, szczerze obawiam się że mnie zwolni..... ehhh poradzcie coś, proszę !

Gość gość
sama bym się z takiej pracy zwolniła.przynajmniej będziesz miała satysfakcję bo on przecież i tak cie zwolni jak zechce.krótko pracujesz więc pewnie masz 2 tygodnie wypowiedzenia.od idiotów trzeba trzymać się z daleka a ten pan janusz pracodawca jest jakimś idiotą.

Gość gość
własnie sama nie wiem co robić, mi mówił, że mnie zatrudni od 1 sierpnia bo dostanie dotacje. Bo to ze ja pracuje u Niego to go dużo kosztuje jak to nazwał

1. Wyślij mu maila, że chcesz porozmawiać na temat sugerowanego przez niego zwolnienia z pracy (podkładka nr 1 - rżnij głupa). 2. Nagrywaj jego propozycję na dyktafon w komórce, wyciągnij jak najwięcej szczegółów. 3. Powiedz, że zgadzasz się, ale chcesz zabezpieczenie - umowę z jego podpisem i pieczątką, z sierpniową datą. Potem wprowadzi sobie do systemu. 4. Szukaj innej pracy, bo nawet jak tę dostaniesz - nie warto...

Gość gość
ehhh jutro bedzie pewnie chciał odpowiedz, boję się ze jak mu powiem, że nie podpiszę to i tak mnie zwolni....

Gość gość
uważacie, że to tylko taka podpucha? i że nie ma żadnych szans na umowę od sierpnia?