Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skarga do sądu

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich forumowiczów. :-) To mój pierwszy wpis na kafeterii. Mianowicie piszę w dość poważnej sprawie, więc proszę o szybkie odpisanie na tą wiadomość. 2 dni temu moja jedna ,, koleżanka'', która mnie nie lubi i sobie często robi ze mnie żarty napisała mi na messengerze parę wiadomości, że będę mieć rozprawę w sądzie za to co zrobiłam i za jakieś 2 tygodnie przyjdzie mi pozew. Zaraz wyjaśnię dokładnie o co chodzi. Ktoś założył kiedyś na fb fałszywe konto ze zdjęciami przyjaciółki tej mojej niby,, koleżanki''. Niby nie ma tam nic obrażającego, bo z tego co wiem tylko wtedy można mówić o przestępstwie. Nawet imię, nazwisko i miejsce zamieszania jest zmyślone. Zostały umieszczone tylko jej zdjęcia i parę cytatów z internetu. Ja też założyłam kiedyś fałszywe konto chłopaka, którego zdjęcie wzięłam z instagrama jakiegoś zagranicznego profilu. Jednak miałam w tym cel poderwania takiego jednego kolesia który mi się podobał. Z tego fałszywego konta znalazłam przez przypadek profil tej dziewczyny i ją zaprosiłam. Później w szkole dowiedziała się o tym fałszywym koncie zarówno moim jak i tej dziewczyny moja,, koleżanka''. Od razu uznała, że skoro byłam zdolna do założenia konta jakiegoś chłopaka to musiałam na 100 utworzyć fałszywy profil jej przyjaciółki. O wszystkim jej oczywiście powiedziała. Teraz obydwie mi grożą, że były na policji w tej sprawie i namierzyli już IP mojego komputera, a dziewczyna, której zdjęcia ktoś podrobił napisała pozew do sądu. Proszę pomóżcie, bo nie wiem czy to tylko głupi żart czy faktycznie dostanę za niedługo pozew. Przecież policja też musi sprawdzić dokładnie wszystko, namierzyć to konto. Uważam, że nie doszło tu zresztą do przestępstwa, bo nie było żadnych obraźliwych treści na tym fałszywym koncie. Proszę o szybkie odpowiedzi :-(

Gość gość
Skoro nie Ty zalozylas jej profil to Ci gooofno zrobią , wątpię żeby za coś takiego ktoś zakładał sprawę

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi. :-) Wywiad też bardzo się przydał

Gość gość
Mam nadzieję że to tylko żarty, w sumie to tamte dziewczyny też miałyby duży problem jakby okazało się, że nie miały żadnych dowodów, a mnie pozwały

Gość gość
Mi kiedyś okradli konto ze zdjęć i pozakladali jakieś inne konta , nie pomogli mi : / nie dało się nic ustalić , ale jeśli to zrobiłaś mam nadzieję ze Cię to strasznie czegoś nauczy , pousuwaj tamte konta i się nie baw w to

Gość gość
Jaja sobie robią. A dla ciebie niech to będzie nauka na przyszłość ze prawdziwe życie to nie fejkbuk tłiter i inne g****a i nie warto czasu na to tracić. Usuń re wszystkie konta, swoje tez i przestań bawić się w zakładanie fikcyjnych służących nie wiadomo czemu. Skończą się wówczas twoje problemy .