Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Cześć. Mam 20lat i obawiam się że mogę być w ciąży. Moje miesiączki są nieregularne, ostatnia była 03.06 (wiem że okres wyklucza ciążę ale mimo to mam obawy) od tamtego czasu nie uprawiałam seksu. Z chłopakiem zawsze się zabezpieczaliśmy (prezerwatywy) był też petting. Jakoś tydzień lub dwa przed okresem przez jeden dzień miałam skąpe ciemnie krwiste plamy w śluzie. Teraz od niecałego tygodnia bolą mnie piersi i są nieco większe ( jak zwykle przed okresem). Szyjka jest twarda i jestem w stanie dosięgnąć ją palcami. Śluzu jest niewiele, prawie wcale (przezroczysty lub biały i gęsty). Może dramatyzuje ale naprawdę się tym stresuje bo to bardzo zły moment na ciążę. Tyle się naczytałam w internecie o plamieniach implatacyjnych... nie wiem czy jeszcze poczekać na okres czy iść pi test do apteki... nie mam żadnych innych ciążowych objawów...

Gość gość
Szanse na okres bardzo małe szczególnie jeśli ostatni twój okres był taki jak zawsze. Ale radzę ci szczerze idź po test I zrób dla własnego spokoju. Ja nieraz kiedy spóźnial mi się okres dzień czy dwa robiłam testu żeby mieć spokój i się uspokoić chociaż szanse na ciąże były minimalne i jak przestałam się stresować to okres przychodził

Gość gość
Może jutro pójdę po test.. boje się że wyjdą dwie kreski :(

Gość gość
Spokojnie. Raczej nie wyjdą i nie przejmuj się

Gość gość
Też mi się tak wydaje. Ale i tak się boję. Nie wiem już sama czy ostatni okres był taki jak zawsze. Też bolały mnie piersi i nie był szczególnie bolesny. Tyle się naczyrałam że nie wiem czego się spodziewać.

Gość gość
Jeśli poprzedni okres odbiegałby od normy w jakiś szczególny sposób to napewno byś to zauważyła i pamiętała o tym. A poza tym czasami jak się kobieta stresuje to tak jest. Ile razy ja już byłam pewna że jestem w ciąży i miałam wszystkie " ciążowe objawy" które oczywiście okazywały się zwykłą moją głupotą bo szanse na ciąże były wręcz minimalne