Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem w szoku jak płytkie jest życie jutuberek

Polecane posty

Gość gość

Ile one kupują zbędnych pierdół, tylko dlatego, że wszystkie youtuberki to maja. Oczywiście rozumiem, że można sobie czasem kupić jakiś dobry kosmetyk, czy coś, ale o jest ekstremalny konsumpcjonizm jak widzę laski, które mają malutkie mieszkanka z tanimi mebelkami, rzadko gdzieś jeżdżą, a wywalają np. 100 zł na super rozswietlacz z The Balm, bo wszystkie juciuberki sie nim zachwycaja. I takie przykłady można mnożyć. Setki pomadek, błyszczyków... Tysiące złotych, które naprawdę można wydać na coś pożytecznego... Oczywiście nie mówię, żeby nie dbać o urodę... ale rozswietlacz za 100 zł, czy paletka za 200 zł to już jest mega snobizm, jeśli wydaje się na to ostatnie pieniądze. Gdyby były bogate i te wydatki na takie drogie pierdoły nie były kosztem tego, że nie stać je na ważniejsze rzeczy, to jeszcze bym rozumiała... A tak.... Straszna głupota i ślepe podążanie za youtubowymi trendami... Ja wiem, że każdy ma inne prioretyty, jeden dużo wydaje na podróże, ktos inny na jakąs inną pasję, ale żeby wypierdzielać tyle kasy na malowidła, świeczuszki, poduszki, i inne d**erele, to mi sie w glowie nie miesci.... Przy okazji zauważcie jedna rzecz: jak producenci kosmetyków sztucznie kreują potrzeby kobiet, zobaczcie jak w ostatnich latach rozrosła się gama kosmetyków do makijażu : jeszcze nie tak dawno temu nie było żadnych rozświetlaczy, baz pod cienie, primerów itd...

Gość gość
i tak zdechną i robale je w trumnie zjedzą, puste konsumentki, tępa masa, zwyczajne ludzkie bydło

Gość gość
widocznie stać je, skoro wydają. Skąd wiesz, że to ich ostatnie pieniądze, może pochodzą z bogatych rodzin?

Gość gość
Jak byś przeczytała cały tekst to byś nie pytała - mówię o jutuberkach, które żyją w malutkich mieszkaniach, mają taniutkie mebelki i mało wyjeżdżają - to chyba jasne, że nie są bogate? :P (niewiele jest takich bogatych z domu, o których mowisz)

Gość gość
up

Gość gość
nie kupują tylko dostają i jeszcze mają płacone za mówienie o tych rzeczach

Gość gość
nie słyszałem, żeby ytuberki chwaliły się tym, że mało wyjeżdżają, mają tanie rzeczy itd. Zwykle jest odwrotnie.

Gość gość
Nie muszą się chwalić, widać w tle te ich tanie mebelki, albo widać małą kuchnię z salonem itp - naprawdę nie muszą tego mówic, żeby wyciagnąć takie wnioski... Owszem są wspolprace i dostają darmoszki, ale te naprawdę drogie marki się nie bawią we wspolprace, także kupują też dużo. Swieczki yanke candle po 100 zł i inne pierdoły też kupują same.

Gość gość
Notabene ilość darmoszek też bardzo źle o nich świadczy- ze sa tak pazerne na te wszystkie pierdoły, że nie przeprowadzają zadnej selekcji i są w stanie firmować swoja twarzą każdy chłam, który jest im zbędny... Sprzedajne pipy i tyle.

Gość gość
to aktorki w reklamach to też "sprzedajne pipy"? To są kanały reklamowe, te dziewczyny zarabiają pieniądze na tych filmikach tak jak aktorki w reklamach telezakupów. To nie jest ich styl życia, a praca.

Gość gość
Najbardziej zszokowały mnie te świeczki za 100 peelenów. Z czego one są zrobione? Z odchodów jednorożca?

Gość gość
Ale aktorki przynajmniej dostaja niezłe pieniądze za to, a one sprzedają swoją twarz za tani chłam i to robią to non stop. Aktorzy nie wystepuja non stop w reklamach tak poza tym.

Gość gość
youtuberzy zarabiają sporo, zwłaszcza w porównaniu do średniej krajowej.Wyobraź sobie, zrobisz reklamę jakichś d**ereli dwa-trzy razy na tydzień i masz więcej niż przeciętny pracownik biurowy (czy aktor z reklamy) i kupę wolnego czasu.

Gość gość
No tak, bo zarabiaja tez na wyswietleniach, ci wieksi. Ale jest sporo srednich kanałów, gdzie zarabiaja niewiele poza wlasnie darmoszkami, czyli głownie w barterze.

Gość gość
nie tylko za reklamy wyświetlane przed filmikami, za samą reklamę mają płacone i nie trzeba być super popularnym żeby każdy taki filmik wnosił kilkaset złoty do budżetu na dłuższą metę. Więc dlaczego miałyby tego nie robić? Przecież nikt ci nie każe tych bubli kupować

Gość gość
ależ oczywiście, że MOGĄ, ale to tylko świadczy o ich poziomie i uczciwości.

Ile one kupują zbędnych pierdół, x :D o Tobie też ktoś tak mówi jak sprzedajesz nie wiem.... precelki za ladą, albo jesteś przedstawicielem handlowym? taka praca x

Gość gość
poziom mają jak najbardziej normalny, ludziom w sklepach też płaci się za promowanie towaru ;) a co do uczciwości - to nie jest sekret, że to są reklamy

Gość gość
Nie do końca, bo niektóre nie piszą, ze to filmik sponsorowany, i bardziej naiwni ludzie, szczegolnie jak nie znaja specyfiki yutuba, mogą się nabrać

Gość gość
tacy ludzie nabiorą się też na reklamę w telewizji gdzie pani z licówkami mowi, że jej dentysta doradził jej colgate :P Co więcej, nawet jak kupią coś ze swoich pieniędzy i zrobią o tym filmik to dostaną kasę za reklamy plus mogą to odpisać od podatku :)

Gość gość
23:41 - nie no bez przesady, jak mozesz to porownywac przecież w telewizji jak jest blok reklamowy, to kazdy wie, że lecą właśnie reklamy a nie jakiś program :P Coś czuje, ze sama jestes yutuberka, dlatego tak na sile bronisz

Gość gość
nie jestem, ale drażni mnie czepianie się młodych ludzi którzy sobie po prostu dorabiają. Nie jest ci głupio? Ktoś sobie kręci filmiki na których promuje jakieś "buble", a ty poddajesz w wątpliwość poziom tej osoby. Bo przecież lepiej byłoby gdyby stała w markecie naciągając ludzi na promocje,nie?

Gość gość
Nie, nie lepiej. Lepiej by było, jak zajęli się rozwijaniem własnej osoby i jakąś społecznie użyteczną pracą...

Gość gość
up