Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie d dojrzałych kobiet Nie rozumiem wyborów kobiet

Polecane posty

Gość gość

Mam 26 lat i nadal nie rozumiem kobiecej logiki w wyborach partnerów. Całe życie widziałem jak dziewczyny lecą na najgorszych cwaniaków i dupków a teraz jako starszy ne co widzę jak kobiety takie nawet nieco starsze ode mnie lecą na jakiś dupków. Wczoraj poznałem kobietę, której córka ma dziecko z damskim bokserem; innym razem poznałem kobietę z mężem alkoholikiem; kiedy indziej kobietę, która tolerowała zdrady męża.Dlaczego tak wiele kobiet WYBIERA takich mężczyzn?Gdzie i jak spotkać pozostałe kobiety, które nie gustują w takich panach?

Gość gość
Ja też tych bab nie rozumiem. Ja tam wolę być sama niż z kimś, kto do mnie nie pasuje. Żeby spotkać taką normalną trzeba mieć trochę szczęścia. Można w internecie (ale raczej nie na portalach randkowych czy czaterii), można na siłowni, w bibliotece, w sklepie...

Gość gość
To nawet nie chodzi o pasowanie czy nie no ale to tak jak ja miałbym się wiązać z jakąś nadużywającą dziewczyną co pije notorycznie co weekend i zapija się tak, że ma problem ustać. Znam osobiście takie i takie zachowania mnie zupełnie nie kręcą.

Gość gość
Autorze, owszem, część kobiet świadomie pakuje sie w toksyczny zwiazek , często bardzo młodych i naiwnych, wierzących w to , ze po ślubie mężczyzna się zmieni. Miłość, zauroczenie czasami przysłania logiczne myślenie. Częściej jest jednak tak, że prostak i cham wychodzi z faceta po czasie. Gdy jest się jeszcze w relacji : chłopak-dziewczyna, dopóki nie mieszka się razem, łatwo jest ukryć pewne wady, które wychodzą na światlo dzienne dopiero wtedy, gdy zaczyna się proza życia :praca, dom, dzieci itp. Mam 48 lat i troszke w życiu widziałam, toteż wiem, co mówię. I niestety też dałam sie nabrać na przyzwoitego faceta z dobrego domu. Jestem rozwiedziona od wielu lat , niezależna i dzis... nikogo już nie szukam.

Dużo by tłumaczyć. Nie maja dobrych wzorców, zauważają dobre cechy, ale symptomów przyszłych problemów nie, wierzą w dobra zmianę. Faceci tez z różnych powodów wybierają laski, które ich wykorzystują.

Gość gość
Autor nie ma chyba na myśli związków gdzie po 3 latach super facet zaczoł pić bić i chodzić na dzifki. Jest grupa kobiet które od najmłodszych lat leci na kasę, a mają ją zazwyczaj młodociani przestępcy lub cwaniaczki w beemkach za kasę tatusia. Jak już wejdą w te środowisko to zmieniają debila na jego kolegę podobnego debila. Inna grupa to znów te które biorą ćpuna lub pijaczka bo one go zmienią w super faceta. Inne zaś z desperacji jak są długo same idą z pierwszym który im się trafi i trzymają się jego bo nie chcą a być znów same. To że biorą takich nie innych na partnerów to jeszcze nic złego, najgorsze jest to że nie uczą się na błędach.

Gość gość
Wg mnie to kobiety celowo wybierają złych mężczyzn by móc potem na mężczyzn narzekać innego powodu nie widze

Gość gość
Pewne siebie kobiety nie zadają się z "dupkami" jak nazywacie mężczyzn próżnych, małobłyskotliwych czy agresywnych. Dupkami nazywacie również wyrachowanych cwaniaczków którym się wydaje, że mogą zawrócić w głowie każdej kobiecie. Panowie z ostatniej grupy są o tyle niebezpieczni ponieważ świetnie żonglują emocjami. Dla mnie, kobiety z doświadczeniem nieco większymi jak Autor tego wątku najniebezpieczniejszym typem mężczyzny jest piekielnie inteligentny cwaniak. Taki to potrafi namieszać w życiu.

Gość gość
Czy tu rozmawiają same mężczyźni? ;) podobnie jak kobiety nie rozumieją mężczyzn tak i mężczyźni kobiet. A wszystko przez to że to co wg nas płeć przeciwna powinna w nas szukać ma się nijak do tego co uważa ta płeć przeciwna.

Gość gość
1. Jeżeli dojrzała (wiekowo) kobieta szuka nowego związku, to albo jej się dotychczasowy nie układa, albo już się rozpadł. 2. Punkt 1. następuje, gdy źle wybrała. 3. Punkt 2. następuje, gdy nie umie dobrze wybierać. 4. gdy nie umie dobrze wybierać, to coś z nią nie tak. Realizuje złe wzorce z rodziny, bądź otoczenia. 5. Gdy zgodzimy się z punktem 4. to zgodzimy się również , że najprawdopodobniej znów dokona złego wyboru. I kolejny związek jej się rozsypie. Złego wyboru dokona na pewno, gdy wchodzi w nowy związek, podczas gdy trwa jeszcze ten poprzedni. Albo gdy nowy rozpoczyna zaraz po zakończeniu starego. Wtedy jest podatna na "czułe i grzeczne" słówka adoratora. A on może maskować swój prawdziwy charakter i ona tego nie jest w stanie ocenić. Ma olbrzymią potrzebę czułości, spokoju oraz strach, że będzie samotna. Dalej następuje zamroczenie i idealizacja nowego. Po roku dwóch gdy kończy się zamroczenie kobieta zaczyna widzieć, że nowy związek jest taki sam jak stary. Ale może jeszcze minąć nawet wiele lat zanim go zakończy. 6. Kobieta może nawet wybrać dobrego adoratora (a raczej trafić takiego). Ale tutaj następuje efekt szybkiego nudzenia się normalnym partnerem. Nie ma jazd emocjonalnych, nie może się poświęcać. Wkurza ją na koniec, że ktoś może być miły i miłości oczekiwać. Takie związki kobieta wtedy kończy szybciej. A to wszystko moim zdaniem kształtuje rodzina i wzorce najbliższego otoczenia. Media i "kultura" są wtórne i tylko potwierdzają w ludziach ich charaktery i wybory. Są ich lustrem, odzwierciedleniem ich potrzeb.

Gość gość
Gdzie i jak spotkać poznać mezczyzn, którzy nie kieruja sie w wyborze kobiety jej cyckami i doopa tylko czy jest rozsadna, odpowiedzialna i bedzie dobra zona? nie rozumiem wyborow facetow, ze tylko na cycki leca i c**e zamiast patrzec na charakter kobiety.

Gość onaagość
gość dziś Ja zastanawiam się dlaczego mężczyźni sami nie stosują rad dawanych tak chętnie kobietom i nie szukają mądrych i odpowiedzialnych partnerek tylko lecą na pustaki.

Gość gość
gość dziś Ja też zastanawiam się dlaczego mężczyźni sami nie stosują rad dawanych tak chętnie kobietom i nie interesują ich rozsądne i odpowiedzialne kobiety.

Gość gość
Już odpowiadam dlaczego faceci lecą na pustaki, byłem kilka lat z pieknym pustakiem , poczatek ok potem nie chciała pracować, na niczym się nie znała, nie zajmowała domem, tylko seriale i fb, jedynie sex ok. Miałem dość rozstałem się. Poszukałem inteligentnej przecietnej dziewczyny, początek ok potem inteligentnie wymiguje się od pracy, udaje że tego nie umie, nie zdążyła posprzątać w domu ogląda seriale i siedzi na fb. Sex daremny, nie łatwo ją zrobić w konia. Chciałbym wrócić do poprzedniego modelu, kobiety po jakimś czasie zachowują się tak samo więc lepiej by była piękna i pusta.

Gość gość
No tak, jak byłeś w związkach z aż dwoma kobietami to już wiesz jakie są wszystkie kobiety? Idąc twoim tropem to wszyscy mężczyźni są alkoholikami, niechlujami i egoistami, bo takich właśnie spotkałam.

Gość gość
gość dziś Kobieta nie spotyka tylko WYBIERA

Gość gość
bo pijak, patus to samiec alfa :) wytarmosi je za kudły w wyru i energicznie zerżnie. to samo czemu faceci się dają wykorzystywać - bo lecą na wygląd i czy dobra w wyrku :D

Gość gość
Kobiety pragna byc z gnojem, chamem i alkoholikiemi chca takiego na meza i ojca swoich dzieci

Gość gość
Nieprawda ze tak się wybiera bo chce, ja poznałam swojego jak byłam młoda i głupia. Rodzina go lubiała bo oni uważają że jak ktoś pyskaty i umie sobie radzić to dobrze a ja nie wiedziałam wtedy jakie wartości są ważne w życiu. Zle zostałam wychowana. Wpadłam z nim i miałam piekło nie życie wszyscy myśleli że mam cudnie bo frajer umiał grać przed ludźmi i włazić im w d**e. Taki typowy lizus a w domu tyran i choleryk. Gdybym dzisiaj kogoś szukała a już nie szukam bo mam dość to kierowała bym się czym innym.

Gość gość
Gość 22:55 to z Tobą jest coś nie tak wymagasz od kobiety żeby była robotem sprzataczka i kucharka i miała zero przyjemności. Pewnie sam jeszcze nic w domu nie robiłeś.

Gość gość
I właśnie dlatego ja nie chce być z kimś jestem sama i nikt mi nie wylicza czasu na fb i przyjemności. Robię co chce i nikt mi nie rozkazuje i nie boczy się że robię coś nie po jego myśli. Pracuje ile chcę i robię co chce.

Gość gość
wszyscy leca na wyglad

Gość gość
mi sie nie podobaja dranie i alkoholicy

Gość gość
O wyborach "dojrzałych" :D:D:D kobiet mogły dać opinie relacje na blogu -juz nieistniejącym, polskiej byłej touroperatorki z jednego z krajów arabskich gdzie owe kobiety jechały sobie na wczasy ....Patusy chamy półanalfabeci -byle tylko męscy i beżowi -mieli je na gwizdnięcie ...Nie tylko 17-19 letnie "Vanesski" co zerwały sie rodzicom ale i panie domu , mężatki ,dzieciate, "ambitne singielki" :P .Ba panie z doktoratem i megaambicjami też .Czasem historie nadające sie na tragikomedię -takie to były ich wybory .I nie chodzi tylko o"przygody" ale i zwiazki i małzeństwa najcześciej zakońcozne zostaniem samotną mamą .

Gość gość
Kobieta musi byc bita bo inaczej sie jej nudzi w zwiazku dlatego kobiety odchodza gdy mezczyzna jest dobry!

Gość gość
na co leca faceci?

Gość gość
ja szukam dobrego faceta.

Gość gość
Pytanie do mężczyzn: czemu mając sto rad dla kobiet sami wybieracie beznadziejnie ? Może zastosujcie sami te rady które dajecie kobietom.