Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Papież Franciszek ostrzega zaufanych przed Wielką Katastrofą, co nas czeka?

Polecane posty

Gość gość

Dziwne okoliczności związane z wizytą Franciszka u swojego przyjaciela Eugenio Scalfari, właściciela gazety La Repubblica, wywołały spore zamieszanie we Włoszech. Jak się okazało, po spotkaniu z Papieżem, Scalfari pilnie wydał instrukcje dla swoich pracowników, a następnie La Repubblica przeszła na niespotykany dotąd tryb pracy. Kadra zarządzająca na czele ze Scalfari pospiesznie opuściła Włochy. Ludzie zabrali z sobą rodziny, a nawet psy. Większość zespołu udała się do Nowej Zelandii, w której firma wcześniej zakupiła nieruchomość. Pozostali zatrudnieni są zobligowani do wykonania ww. instrukcji w ciągu najbliższych dwóch miesięcy. Związek pomiędzy spotkaniem z Franciszkiem i pospiesznym wyjazdem Scalfariego jest oczywisty. Czy Franciszek mógł ostrzec swojego przyjaciela? Zbliża się trzecia wojna światowa, czy Włochy oczekują jakiejś kolejnej klęski żywiołowej? Zwykli ludzie nie mają jeszcze wiedzy na ten temat.

Gość gość
Niby skąd to wiesz?

Gość gość
Up

Gość gość
Stawiam na wybuch wulkanów lub wojnę "pokojowych nachodźców" czyli dziczy muzułmańskiej wspartej siłami zewnętrznymi, po której z Watykanu zostaną zgliszcza, a papież będzie musiał salwować się ucieczką.

Gość gość
uwielbiam takie teorie spiskowe :) ale rzeczywiście, tyle zła się szerzy, że musi się coś stać żeby ten świat zresetować. trzymajcie się i róbcie zapasy żywności.

Gość gość
zapasy zrobione?

Gość gość
nie mam zrobionych zapasów, przyjdzie mi umierać, gdy świat legnie w gruzach... no ale tak to bywa, historia się powtarza, w trakcie II WŚ zgineło 6 mln Polaków ile zapowiada się teraz?

Gość gość
Wznawiamy rekrutację templariuszy.

Gość gość
Czytałam ostatnio kronikę XX w, tak z ciekawości "jak to było przed wojną" i powiem wam że mamy podobne klimaty, jeśli chodzi o nastroje polityczne... też Polska kila razy powiedziała "nie" co niektórym i później o zapalnik nie było już trudno. jak to mówi moja mama historyk "dawno wojny nie było, dużo ludzi jest"