Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę donieść na siostrę męża do MOPSU

Polecane posty

Gość gość

Nienawidzę siostry męża. Ona jest na wychowawczym i pobiera 400zl bo jej konkubent pracuje na czarno A zarabia 6 tyś Wynajmują mieszkanie i mają Nowy samochod

Gość gość
Pewnie przecież to tylko siostra męża. Jego rodzina

Gość gość
Autorko nie wiesz czy ten jej konkubent nota bene nie mąż czyli nie ma wspólnoty majątkowej dopuszcza ją w ogóle do swoich pieniędzy, bo dużo jest takich przypadków. Może to są jedyne jej pieniądze na życie z tego Mopsu.

Gość gość
Ustaliłaś to z mężem czy sama wpadłaś na taki genialny pomysł? Uważam, że spokojnie możesz donieść. A co tam? Jak ci się nastruj poprawi i będziesz czuła się dumna z własnego przedsięwzięcia to rób lotkę do mopsu. Może kiedyś też będziesz miała takie szczęście i luksus i tez ktoś na ciebie doniesie...prymitywie:)

Gość gość
Nie martw się narodziła bachorow i kasę ciągnie z 500 Plus Czy mops to sprawdzi w jakiś sposób?

Gość Kobieta po trzydziestce
A ona czymś cie kiedyś w życiu skrzywdziła ? Czy robisz to z bezinteresownej zawiści?

Gość gość
Kombinatorów i oszustów należy tępić. W Polsce natomiast społeczeństwo (koledzy, pracodawca) robią za tyłkochron facetom nie płacącym alimentów i wszyscy uważają, że należy podziwiać za zaradność kobiety "zatrudnione" u teścia na fikcyjnym etacie.

Gość gość
Tak jest wredna osoba Mąż nie musi wiedzieć Taka z niej kombinatorka aby nie musieć pracować

Gość gość
on zarabia 6 tysi a ty chcesz donosic? na co ma te 6 tysi starczyc?

Gość gość
Niektórzy nawet 6 tyś nie mają i nie należy się im nic z mops A więc stul ryj

Gość gość
Kochana, donieś, to nie będę jej płaciła swoimi podatkami na mops i na 500+.

Gość gość
Ja bym doniosła ale nie dlatego, że jej nie lubię ale dlatego, że mops nie dysponuje nieskończoną ilością pieniędzy. Każdy mops dysponuje pewną kwotą pieniędzy i musi je rozdzielić między ludźmi a przez takich kombinatorów ci naprawdę potrzebujący dostaną mniej, więc apeluje do wszystkich, żeby zgłaszać takie osoby.

Gość gość
Mnóstwo ludzi tak oszukuje . Też mnie to wkurza bo uczciwy niestety " dostaje po doopie " a oszusci sie plawią . Ale .... ja uważam ze zemsta nie nalezy do mnie .

Gość gość
No i doniosę. Będą oddawać to co dostali i nie będzie już ich stać na samochodzik za który płacą miesięcznie 900 zl

Gość gość
Twój wybór ,w końcu każdego moze szlag trafic jak na to patrzysz . Pewnie tez bym sie wkuzryła i doniosła .

Gość gość
znam takich co on jezdzi na tirze ok 6 tys , ona nie pracuje maja pięcioro dzieci czyli 2500 zł z programu 500 + , maja stały zasiłek z Mopsu ok 400 zł na jedno dziecko czyli 2 tys , dodatek mieszkaniowy i moze cos jeszcze ..... razem mcznie jakies 11 tys oczywiscie ślubu nie maja i widnieje jako samotna matka wiec dzieciaki pierwsze przyjete do przedszkola a ona po galeriach biega .

Gość gość
Rozwalają mnie argumenty, że donosami "odejmujemy od ust" albo zazdrościmy albo że karma do nas wróci. Dlaczego w Polsce jest przyzwolenie na kombinatorstwo, na chachmęcenie? Ile to małżeństw prosi teraz pracodawcę by część kasy płacił im pod stołem, aby tylko dostawać 500 plus na dwójkę? Ile kobiet jest zatrudnianych u tatusia, teścia, kochanka z chwilą zobaczenia dwóch kresek na teście, a z pracą w firmie mają tyle wspólnego, że podpiszą listę obecności i czekają na przelew z zus siedząc na lewym L4 od samego początku "bo tak"? Ilu facetów nie płaci alimentów albo płaci 50 złotych miesięcznie jako akt "dobrej woli" i można im skoczyć a pracodawca jeszcze idzie takiemu alimenciarzowi na rękę? Ilu takich alimenciarzy oficjalnie nic nie zarabia i nie ma żadnego majątku?

Gość gość
Nic im nie zrobią. Jeszcze Cię oskarzą o pomówienia.

Gość gość
trochę szkodaby było , no wiesz rodzina z dzieckiem, żal mi się robi. ale powiem ci cos , ja wczoraj zadzwoniłam na policje na swojego teścia, tak go nienawidzę, on mnie wyzywa w oczy ty dzi... przy dziecku, a dlaczego?? bo myslal, ze umrę przy porodzie a jednak żyje i jestem matką dziecka , które on razem z teściową mi buntują. jeździ codziennie do pracy pijany i wraca pijany, podalam samochod, i udało mu się , a wiedziałam , ze będzie na niezłej bani, bo mąż mówił, ze będzie go prowadzil, bo jest taki nawalony, upiekło mu się bo jak mój mąz go zobaczył to wpakował go do swojego samochodu jako pasażera, ale powiedziałam dzwoniąc ,ze facet jeździ caly tydzień na bani o tej i o tej godzinie, mam nadzieje , ze go złapią i zabiorą mu wreszcie te prawko, jak nie to zadzwonię raz jeszcze. nawet nie mam wyrzutów sumienia, a w życiu bym nie pomyślała , ze zachowam się jak taka świnia, a jednak, ludzie zachodzą za skórę, a nienawiść jest ogromna, żeby nie było, przyjdzie taki moment , ze kiedyś wykrzycze , że to ja go podkablowałam, wtedy to dopiero będę miała satysfakcję.

Gość gość
Nic a nic nie zribia. Za to jej powiedza kto ja po(dj***l)

Gość gość
Prowo!! Jest już taki temat, tylko tam autorka pyta czy ma szansę dostać wychowawcze jeśli ojciec jej dziecka zarabia 6 tys, na czarno.

Gość gość
20:37 nie jestem za takim kablowaniem ale tu masz rację dzwoniąc na policje bo to juz nie chodzi ze duren może się zabić jadąc pijany ale może zabić niewinnych ludzi.

Gość gość
a gdzież to się zarabia 6 tys na czarno??

Gość gość
Zazdrościsz? Sama kombinuj. Państwo zabiera mam 40% zarobków na wszystkie zusy zdrowotne itd potem jeszcze vaty sraty... Jak ktoś kombinuję to tylko odbiera złodziejowi co jego.

Gość gość
A wiesz, dlaczego państwo zabiera Ci 40%? Żeby ubezpieczyć 'bezrobotnego" pracującego na czarno za 6 tys. i dać mu zapomogę i 500+. :)

Gość gość
też znam takie pary. Facet pracuje za "najnizsza" jako plytkarz w delegacji. 500 + na dwójkę, rodzinne i dodatek mieszkaniowy. x Wiele babek korzystające z pomocy Mopsu widać że co rusz fryzjer, zrobione paznokcie i markowe ciuchy. Pytam się ze niby skąd? No ale im się przecież "nalezy". Mam sąsiadkę która ma małe dziecko. Laska naprawdę zadbana. Mieszka z facetem na 75 metrach. Mieszkanie odwalone. Ostatnio w drzwiach karteczki z Mopsu żeby się stawiła. X Kombinatorstwa się nie wyrobi dopóki mops nie ruszy się do roboty i nie zacznie sprawdzać.

Gość gość
W Polsce jest taka mentalności, ze złodziej jest dobry i wszyscy go będa bronić, a osoba, która chce zakończyć złodziejstwo jest zła.

Gość gość
Przeciez to prowo, ostatnio tu pisała jakaś, ze chce sie zwrócić po wychowawczy 400 zł, ale sie cyka, bo gach zarabia 6 i wynajmują duZe mieszkanie oraz maja samochód-kropka w kropkę. Albo to autorka tamtego tematu, albo jakaś mądrala zrobiła prowo na kanwie tamtego.

Gość gość
Jak kanar złapie pasażera bez biletu to też inni solidaryzują się z jadącym na gapę a nie z kanarem. Taka Polska.