Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lenka222

Lęk, strach, alkohol w ciąży :(

Polecane posty

Gość gość
20.59 juz ty lepiej nie mysl. Lozysko wyksztalca sie dopiero po 12 tyg. ciazy, stad latwosc i dopuszczalnosc zabiegu aborcji jako prostego zabiegu lyzeczkowania.

Gość gość
Autorko, jezeli Cie to pocieszy, to znam liczne dzieci alkoholikow sprzed ciazy i alkoholizmu ciezarnych bez FAS!

21.05 organogeneza rozpoczyna się podobno na początku 3 tyg życia płodowego. Czyli początek 5 tyg. ciąży niestety...Doksztalcilam się. Myślisz że substancje docierają do dziecka tylko przez łożysko i pepowine? Właśnie ich brak podobno pogarsza sprawę. Pozostaje mi być dobrej myśli że dziecko urodzi się zdrowe :( i modlić się...

ja niestety dowiedzialam sie okolo 4 miesiaca o ciazy zadnych oznak krwawienia i nadwaga i tak wyszlo i jakis czas temu niczego sie nie domyslajac upilam sie.. a po paru dniach sily bol brzucha zaprowadzil mnie do lekarza ktory tylko zalamal rece ze taka duza ciaza a ja nic nie wiedzialam:(( na usg nie pokazalo nic zlego z dzieckiem ale to za krotki czas zeby coenic szkody a ja teraz umieram ze strachu:(( wczesniej nie pilam pewnie z pol roku.. tak sie boje o malenstwo:((