Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kocham Rosję jej bogata kulturę itd

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze bliżej mi do Rosji niż np do Niemiec. Rosja to olbrzymie mocarstwo i wielka siła, wystarczy spojrzeć n mapę, ubolewam nad tym, ze niektórzy tego nie rozumieją...

Gość Olga 19
Dobrze mówisz po rosyjsku?.

Gość gość
ja studiowała filologię rosyjska i troche mi zbrzydło. Byłam w Moskwie i tam rzeczywiscie inna mentalnośc niz na Zachodzie, ludzie w metrze czytaja ksiazki... dobrze znają swoja kulturę. Ale ogolnie Rosjanie maja dziwna mentalnosc, lubia jak sie nimi rzadzi, tam nigdy nie bedzie demokracji. Dostojewski o tym pisał..

Gość gość
Rosjanki są eleganckie, ale maja trochę kiczowaty styl. I tam teatry, opery są baaardzo popularne. Ogolnie Rosja to stan umysłu i to prawda co mówią. Nie mogłabym tam zyc, Petersburg jest bardziej europejski, ale to co zobaczylam w Rosji nigdy sie nie odzobaczy :D

Gość gość
Nie studiowałem filologi rosyjskiej, ale w szkole podstawowej uczyłem sie 8 lat rosyjskiego, jestem rocznik 77' :) Dopiero jako dorosły człowiek zrozumiałem piekno tego kraju, pomimo historycznych zaszłości, między naszymi krajami, potrafię docenić bogactwo kulturowe Rosji.

Gość gość
Rosjanie wbrew pozorom bardziej szanują kobiety niż Polacy , wiem bo miałam kolegów Rosjan , możesz ruskowi dac w twarz a on i tak zachowa spokój gdzie Polak cię nazwie suka i przywali może

Gość gość
Podpisuję się pod tym co napisałeś autorze. Wolę Rosję niż Niemców. Rosja to piękna i bogata historia, to barwność, ten tygiel etniczny i kulturowy. Rosja to mieszanka wielu kultur, narodów, wierzeń. Rosjanie to bardzo inteligentni ludzie, znają się na filozofii, lubią dyskutować. Język rosyjski jest bardzo kwiecisty, melodyjny.

Gość gość
Ja także zakochałam się w tym kraju , mam nadzieję że kiedyś odwiedzę Rosję :)