Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rabikohl

Blender wysokoobrotowy

Polecane posty

Gość rabikohl

Czy macie taki blender w domu? Jaki polecacie? Czy to przydatna rzecz i warta swojej (niemałej przecież) ceny?

Gość ladybug88
ja mam ronic'a zyle manual z mocą 1500 W i 27.000 obrotów na minutę - szaleństwo rozdrabniania :) Jeśli zamierzasz często używać blendera i nie tylko do miksowania truskawek na koktajl - np. orzechów na domową nutellę, albo lodu do smoothie, czy czerstwego chleba na bułkę tartą - to mój daje radę bez najmniejszych problemów. Wszystko zależy od tego do czego i jak często chcesz używać sprzętu. Ja mój eksploatuję na maxa i nie zawiódł mnie ani razu.

Gość gość
Że co? Miesiąc temu kupiłam rewelacyjny blender wysokoobrotowy w Biedronce za ok. 50 zł marki Hoffen. Mam wiele innych rzeczy tej marki w kuchni od kilku lat i są ok.

Gość rabikohl
No, za 50 zł to on raczej wysokoobrotowy nie jest... Nie chodzi o obroty rzędu 600 rpm, tylko 12-20.000. W takim spokojnie zmielisz surowiznę, orzechy itp. Wiele pseudowysokoobrotowych blenderów też da radę to zrobić, ale silnik szybko padnie...

Gość gość
Ja mam Vitamixa - jest paskudnie drogi. Dałam chyba 1500 zł, a jeszcze dokupiłam mniejszy kielich za 500 zł - ale było warto. Jak robię koktajl z liści 8szpinak, jarmuż itp.), siemienia lnianego i owoców, to mam jednolitą masę. Wcześniej robiłam w innym blenderze i siemie mi się nie mieliło idealnie, tylko resztki przyklejały się do dna, do noży na dole, a tera mogę wrzucać całe ziarna niemielone i w koktajlu żadnych drobinek nie czuć. Także jak kiedyś robiłam koktajl z truskawek, to drobinki truskawej, te pesteczki zawsze były wyczuwalne, a teraz w Vitamixie wszystko jest jednolitą masą. Co więcej można w nim blendować także twarde warzywa. Np. jak wrzucę marchewkę (np. w 2 kawałkach) i wodę, to dostanę koktajl marchwiowy. A jak wrzucę samą marchewkę (generalnie wloszczyznę), bez wody, to na malych obrotach blender mi to tnie na malutkie kawałeczki, jakby na tarce - więc potem siup od razu na zupkę. Blender myje się błyskawicznie. Mam go już z dwa lata, chodzi bez zarzutu. Jeśli kogoś stać, to wart swojej ceny.

Gość gość
Ja mam podobny blender do Vitamixa właśnie od Ronica i bardzo go sobie chwalę. Wszystko blenduje szybciuteńko i ani razu mi się jeszcze nie popsuł. Polecam :)

Gość Monika

Miesiąc temu kupiłam blender marki Blendtec (https://www.blendtecpolska.com). To jeden z najlepszych zakupów w ostatnich latach. Do koktajli, zup czy lodów jest po prostu świetny. Ma najmocniejszą moc na rynku 3.8 KM i brak ostrzy (zamiast ostrzy ma tępe śmigło przez co łatwo się myje i nie można się skaleczyć :)

Polecam wszystkim, którzy szukają mocnego sprzętu do zadań specjalnych.