Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NN1304

Kto ma powyżej 20 lat i nigdy w życiu nie pracował?

Polecane posty

Gość NN1304

Mam 23 lata i nigdy w życiu nie pracowałam. Mam tylko średnie wykształcenie. Ktoś ma podobnie? Chcę się przekonać, czy jest więcej takich osób jak ja.

Gość gość
nie pracowałam do ostatniego roku studiów. znalazłam pracę przed obroną mgr.

Gość gość
37 wykształcenie wyższe ale byle jakie (turystyka i rekreacja na prywatnej uczelni). Brak perspektyw na zmianę. Utrzymuję się z wyżebranych w sądzie alimentów od byłego męża choć tak po prawdzie to mi się nie należały ale czasem trzeba skłamać przed sądem bo niby jak tu żyć:(

Gość nawet powyżej 30
jest sporo takich osob, ale sie nie przyznają do tego w tym chorym j******m swiecie. Najczesciej sa to osoby ktore maja problemy ze sobą i spoleczenstwo ich odrzuca, a oni w obawie przed obelgami sie izoluja w domach - tak sie to konczy.

Gość gość
Nie boisz się że ten były mąż kiedyś cię podsumuje i z odsetkami wyrwie ci z gardła te pieniądze? Przecież okradasz go, kogo to obchodzi że nie masz za co żyć.

Gość gość
gość dziś no ale dziecko potrafil jej zrobic? Jednak kobieta jest słabsza. I prace tez jest kobiecie ciężej znalezc. Zanim cos naskrobiesz to sie zastanow ;/

Gość gość
Mam 31 i nigdy nie pracowałam.

Gość NN1304
Źle mi z tego powodu, chociaż prawdą jest, że dopadły mnie problemy zdrowotne. Mam tylko maturę, myślę żeby iść na studia, ale to mi nie ułatwi znalezienia pracy, bo w obecnych realiach tylko kierunki medyczne mają sens, a nie mam matury z biologii i chemii, więc mogę tylko pomarzyć o takich studiach. Inna sprawa, że na pewno by mnie studia medyczne przerosły.

Gość gość
Skoro sama napisała że jej się nie należy to zwykła logika podpowiada, że żadnego dziecka nie ma a alimenty są na nią - tak, jest taka możliwość przy rozwodzie jeśli jest orzeczenie o winie a to można uzyskać zadając w sądzie zwykły kłam, działa to w 95 % przypadków (sądy orzekają na niekorzyść faceta). Więc morda w kubeł i nie bulgocz.

Gość NN1304
Boje się, bo nie zamierzam do końca życia nie pracować, chodziłam przez pół roku do technikum dentystycznego, ale przerwałam naukę, bo nie szły mi prace ręczne, może spróbować jeszcze raz, w innej szkole? Praca technika dentystycznego wydaje mi się być interesująca.

Gość NN1304
Takie życie mnie męczy, bo bez pracy czuję się jak pasożyt, ale z drugiej strony boję się iść do pracy, bo boję się, że sobie nie poradzę.