Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o ludziach,ktorzy zawarli swiadomie pakt z diablem np dla slawy ?

Polecane posty

Gość gość

jw

Gość gość
Jeśli bóg nie przestanie mnie prześladować to też chyba zawrę pakt z diabłem, i to nie dla sławy, ale dla przetrwania. Codziennie spada mi na głowę coś nowego, chyba pozostało mi już tylko samobójstwo.

Gość gość
gość dziś modlisz się? pogadaj z Nim o tym

Gość gość
myślisz że nie próbuję? To nic nie daje, codziennie jest gorzej. Bóg to prześladowczy demon, opiekun bandytów, mafiozów i wszelkiej maści świń, wróg dobrego człowieka.

Gość gość
To nie jest tak... Tylko nie zawsze wszystko tutaj zrozumiemy. Módl się dalej. Proś o wstawiennictwo Maryję, Świętych. Oni są Niego najbliżej. Jezus też cierpiał niewinnie. Nie poddawaj się. Wiem o czym mówisz. Też miałam takie momenty kiedy chciałam zamiast Boga prosić o pomoc diabła, ale w porę uzmysławiałam sobie, że za friko nic by nie było, że przyszedłby i by się o swoje upomniał. Szkoda wieczności na piekło.

Gość gość
Semicki bóg który wydał na mękę własnego syna, żeby przebłagać swój własny gniew, jest wcieleniem niesprawiedliwości i okrucieństwa.

Gość gość
W ogóle nie chcę żadnej wieczności, a zwłaszcza z tym, który mnie na tym swiecie tak podle traktuje. Przeklinam go za wszystko co mi wyrządza.

Gość gość
Ale to nie ma takk, że nie chcę wieczności. Tę każdy ma zarezerwowaną... Ty myślisz, że szatan Cie kocha?

Gość gość
Nie włączam szpiegowskiego yt. bóg mnie tak samo nienawidzi jak szatan, tylko jest bardziej wyrafinowany w okrucieństwie.

Gość gość
Skazywanie na wieczność jest wyjątkowo podłe, ze strony wszechmocnego oprawcy który kłamie w żywe oczy że ma jakieś pozytywne uczucia. bóg jest machiną do niszczenia nam zycia.

Gość gość
Kara i nagroda po śmierci zostały wymyslone przez pogańskich egipcjan, a żydzi je tylko od nich zapożyczyli. Jakby tak pogrzebać w historii, to religia jest zlepkiem różnych wierzeń i ludzkich wymysłów. Nie ma pewności, że jest w niej cokolwiek prawdziwego, a jesli jednak istnieje bóg, to niech przestanie mnie dręczyć, bo zaraz mnie utraci.

Gość gość
Monoteizm został wymyslony przez faraona, który chciał sobie podporządkować kapłanów. Jemu nie wyszło, ale kilkaset lat po jego smierci, kawał swiata opanowały religie monoteistyczne. A zaczęło się od walki o kasę. Podobnie kształtowały się wszystkie wierzenia, od czasów prehistorycznych. A najpotworniejszym dziejowym kłamstwem jest to, że ów bóg nas kocha.

Gość gość
Lepiej nie okłamywać dzieci i mlodzieży co do o rzekomej bożej miłości, bo nie przeżyją później takiego strasznego dysonansu poznawczego.

Gość gość
Dlatego być może lepszy jest szatan który mi pomoże, niż bóg, który mnie tak samo nienawidzi i będzie mnie dręczył, aż zadręczy swoim zwyczajem na śmierć, tak jak syna.