Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Skolioza

Polecane posty

Gość gość

Mam 15 lat skolioze rozpoznano u mnie gdy miałam lat 7. Dowiedziałam się wtedy że mam lekkie skrzywienie więc zapisano mnie na zajęcia korekcyjne. Bez żadnych wstępnych badań dostałam zestaw ćwiczeń który wykonywałam przez 4 lata. Tak ,3 razy w tygodniu niedostosowane ćwiczenia. Miałam strasznie bóle kręgosłupa dlatego moja mama skierowała mnie na wizytę u lekarza który kazał mi zrobić zdjecia kręgosłupa. Jak je zobaczył złapał się za głowę i od razu wysłał mnie na 3 tygodniowy turnus który nie przyniósł jako takich efektów. Zaczął straszyć mnie gorsetami i operacją jeśli nie pojadę na kolejny turnus... musiałam zrezygnować z wszystkiego tańce gimnastyka... potem rozpoznano u mnie nierówność nóg 4 cm zdenerwowana na brak efektów porzuciłam ćwiczenia doktorka ostatnio napisała mi zwolnienie z wf ponieważ nie jest zbyt dobra sytuacja mojego kręgosłupa znowu zaczal mnie boleć i mnie zastanawia czy to normalne... strasznie boję się iść do lekarza bo wiem ze sytuacja nie jest zbyt dobra czy mógłby mi ktoś opisać jak wygląda operacja lub noszenie gorsetu? Dodam że ostatnio miałam skrzywienie około 60 stopni

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować