Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DZIECKO W WIEKU 50 LAT FACET

Polecane posty

Gość gość

nie za późno ? czy w ogóle ktoś miał w tym wieku dziecko ?

Gość gość
Mi zrobil gdy mial 55, wczesniejsze gdy mial,43. Bywa

Znam parę takich osób. Jesteś w stanie mieć dziecko, choć jest ono mocno narażone na problemy psychiczne. Ale musisz zastanowić się nad swoją kondycją i faktem, że, zwłaszcza, jeśli będzie to jedynak, dość szybko będzie musiał podjąć się opieki nad zniedołężniałym ojcem. Dlaczego tak długo czekałeś na tę decyzję?

Gość gość
po prostu w końcu sie dorobiłem a o kondycje dbam ; do 80 dociągne w zdrowiu o ile nie będę miał wypadku

Moim zdaniem to za późno trochę. Nie chodzi tu o to, że nie dasz rady albo coś, ale dziecko to duża odpowiedzialność. Nie mam zamiaru tutaj niczego wróżyć ale: Dlaczego młodsi ludzie decydują się na dziecko? (młodsi mam na myśli 20-35 lat). Dlatego, ze dziecku trzeba zapewnić stabilizacje, trzeba nauczyć go życia, min 18 lat trzeba być w stanie dać mu opiekę. A jeśli będzie uczyć się dalej po 18 roku życia, to jeszcze dłużej. A nie oszukujmy się , tutaj może być tak, że dziecko ledwo co będzie pełnoletnie, będzie chciało poczuć życia, a przyjdzie mu opieka nad ojcem niedołężnym itp. Nic złego zęby dziecko opiekowało się rodzicem, bo przecież taka kolej rzeczy, ale nie tak szybko. Tym bardziej świat co raz bardziej się zmienia i za 20 lat może być tak że liczyć będziemy mogli tylko na siebie . Przemyśl sobie za i przeciw ;)

Gość gość
Pytaj obcych ludzi czy masz mieć dziecko:) 50 lat a we łbie jak widzę dalej gimbaza:)

Gość gość
A jak ludzie wyjeżdzają za granicę i rodzice chorują, to mają nie wyjeżdżać, nie przeprowadzać się do innych miast, nic nie robić tylko siedzieć i czekać bo opieka nad rodzicami?Co za denny argument.Dzieci nie sa od niańczenia rodziców na starość, moze za 20 lat dotrze do tych zakutych łbów, że opieke na starość mozna sobie zorganizować, kupić a nie marnować życie, przyszłość własnemu dziecku.

Moim zdaniem powinieneś zatem adoptować. Dziecko będzie i tak w lepszej sytuacji niż w domu dziecka. A co na to Twoja kobieta, bo chyba posiadasz partnerkę? Ile ma lat?

Gość gość
moja partnerka ma 27 lat i chce miec dziecko też :)

Gość gość
50 za 10 lat będziesz miała 60 a twoje dziecko 10. Duża szansa na wady genetyczne. A tak jak ktoś wspomniał na 18 do 25 to wy już będziecie dziatkami mocno średnia życia w Polsce nie jest duża. Ale jak chcesz to rób bobasa.