Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Robilam ciasto jogurtowe i wyszlo za twarde mozna to jakos odkrecic?

Polecane posty

Gość gość

Dalam 2 szkl maki, 3/4 szkl. cukru, 3/4 szkl jogurtu naturalnego, proszek do pieczenia, cukier waniliowy, 2 jajka. Dodalam do ciasta troche dzemu truskawkozego domowej roboty. Po upieczeniu a ciasto bylo juz bardzo zarumienione z zewnatrz , niemal brazowe. Odkroilam kawalek, zeby sprawdzic czy faktycznie jest upieczone. Wtedy sie okazalo, ze nie do konca. Wtedy pokroilam ciasto na 4 czesci i jeszcze raz wlozylam do piekarnika. Niestety dzis ciasto zrobilo sie bardzo suche. mozna to jakos uratowac? Uprzedzam, ze nie mam zbyt duzego dosw. w wypiekach.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
możesz zrobić z niego blaty, poprzekarajaj na takie góra 2 cm blaty , pukładaj w blaszce, nasącz każdą warstwę ciasta(np mocna dobrze posłodzona + cytryna herbata) przełóż prostym kremem jogurtowym, czyli galaretka rozpuszcozna w połowie wody jakz acznie tężeć to mieszasz z jogurtem, możesz włozyć owoce (jak mrożone to szybcie stężeje). Na wierzch sama galaretka (ew. z owocami)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×