Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy po drugim porodzie miałyscie depresję poporodową jak i po pierwszym? pomocy

Polecane posty

Gość gość

Tak pragnę drugiego dziecka, moje pierwsze ma 10 miesiecy i za rok planujemy zacząć starania, nie chcę czekać zbyt długo bo jestem juz po 30 stce,ale panicznie się boje ,ze po porodzie dostanę depresji tak jak po urodzeniu synka. Miesiac mialam praktycznie wyjety z życiorysu, płakałam nie chcialam sie do niego przytulać, karmic.

Gość gość
a teraz ci się odmieniło i kochasz synka? Pytam bo jestem w ciąży i boję się depresji juz teraz mam pewne obawy

Gość gość
Tak, mialam. Okolo 3 miesiace po porodzie przeszlo. Odzylam :-)

Gość gość
Po pierwszym porodzie byłam w strasznym stanie. Ciągle ryczałam, czułam, że macierzyństwo mnie przerasta, że jestem beznadziejna i nie umiem się zająć dzieckiem jak należy. Miałam myśli samobójcze. Po drugim porodzie bajka. Czułam się rewelacyjnie, tryskałam energią. Jasne, był ból i fizyczne zmęczenie, ale psychicznie czułam się świetnie. Autorko, co najbardziej Cię dołowało po porodzie? Bo nawet, jeśli winne są hormony, to zawsze jest też jakiś czynnik zewnętrzny. U mnie to były położne w szpitalu. Każda mówiła co innego odnośnie karmienia i pielęgnacji dziecka i każda dawała mi do zrozumienia, że jestem doopa, a nie matka.

Gość gość
Po pierwszym przez miesiac mialam totalna iosterie, zoze dlatego,ze porod byl bardzo ciezki i bylam slaba. Przy drugim nie mialam nawet czasu na depresję, bo pierwsze bylo niewiele starsze. Poza tym wiedzilam juz , jak sie z dzieckiem obchodzic, bylam znacznie spokojniejsza, doswiadczona, wiec luz.

Gość gość
Depresji co prawda nie miałam ale zarówno po 1 jak i drugim porodzie baby blues się pojawił, natomiast po trzecim nie, cały czas byłam pełna euforii, żadnego spadku nastroju