Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poronienie

Polecane posty

Gość gość

Mam pytanie. Bylam w 3 tygodniu ciazy, pare dni po tym jak sie dowiedzialam dostalam delikatnego krwawienia rozowa krwia potem 3 dni nic. Po 3 dniach dostalam krwawienia zywo czerwona krwia a nestepnego dnia boli w krzyzu i w podbrzuszu ze plakalam. Przez poltorej tygodnia krwiawienie dalej sie utrzymywalo. Potem 2 dni brazowe plamienia. Znowu tydzien nic i znowu wydzielina pobarwiona krwia. Czy to bylo poronienie?

Gość gość
3 tygodniowa ciąża to nie ciążą. Dopiero po planowanej miesiączce sprawdza się czy jest się w ciąży. 40% ciąż u kobiet zostaje ,,poronionych". Większości z tych poronień kobieta nie jest świadoma. w 3 tygodnie to nawet zarodek nie zdążył zagnieździć się w macicy, dlatego jej mocne skurcze nie były potrzebne, żeby pozbyć się zarodka, więc nie wiem skąd te objawy i jak w ogóle stwierdziłaś 3 tygodniową ciążę?

Gość gość
Stwerdzialam najprawdopodobniej po 3 testach ciazowych wykonanych dzien po dniu i po tym ze raczej wiem kiedy uprawialam seks i kiedy do tego moglo dojsc.

Gość gość
Rozumiem że robiłaś test dzień po dniu spodziewanej miesiączki czyli jeśli nawet byłaś w ciazy to była to 2 tygodniowa ciaza bo owulacja występuje 14 dni przed okresem. Tylko ze np. Mogła przesunąć się owulacja i dostałeś później okres. Jeśli nawet była to ciaza to była to ciaza biochemiczne czyli taką która pewnie każdy z nas gdzieś stracił w swoim życiu. Skurcze przy ciazy tak krótkiej nie są możliwe bo macica jeszcze nie miała co wydalas. Kobieto być mądrzejsze

Gość Cleo1976
Nie potrafię powiedzieć na pewno, czy autorka postu była w ciąży, ale co za bzdury ktoś tu napisał:"3 tygodnie po zapłodnieniu zarodek jeszcze nie zdążył się zagnieździć w macicy." Ludzie, idźcie do szkoły! Zagnieżdżenie następuje między 6 a 13 dniem po zapłodnieniu! To dlatego pigułka po działa tylko 5 dni po stosunku, a nie na przykład 3 tygodnie po!Około 21 dni po zapłodnieniu zaczyna bić serce zarodka.

Gość Cleo1976
Gość z 14:20: NIE.OWULACJA NIE WYSTĘPUJE 14 dni przed okresem.Może wystąpić w przedziale 10-18 dni przed.U mnie np.zawsze występuje 12 dni przed.Mit ten jest jedną z wielu przyczyn niepowodzeń "metody kalendarzykowej."

Gość gość
bez zagnieżdżenia nie ma ciąży! zarodek musi się zagnieździć by test ciażowy wyszedł pozytywnie! zarodek zagnieżdża się między 5 a 12 dniem po owulacji i dopiero 1 lub 2 doby po zagnieżdzeniu zaczyna wytwarzać ludzki hormon zwany hcg nawet jeśli była to ciaza biochemiczna, to ta ciaż BYŁA jeśli pokazał ją test

Gość gość
to była biochemiczna

Gość Cleo1976
Nie. Test ciążowy nie pokazałby niezagnieżdżonej ciąży. Dlatego robienie testu nie ma sensu przed 7 dniem po zapłodnieniu.I dlatego zdarza się że testy nie wykrywają np. ciąży pozamacicznej.

Gość gość
Cleo, wybacz ale piszesz bzdury. Test ciążowy potrafi wykryć ciąże pozamaciczna.

Gość Cleo1976
Nie zawsze.Dlatego, że z powodu NIEPRAWIDŁOWEGO ZAGNIEŻDŻENIA zarodka przyrost beta-hcg jest wolniejszy w tej ciąży.Najczęściej robi się szpitalne badania krwi, by to potwierdzić.Chodziło mi jednak o to, że testy w ogóle udają się dopiero po zagnieżdżeniu, więc jeśli test był pozytywny, to ciąża była.Terminu ciąża biochemiczna używa się natomiast do sytuacji, kiedy test wykrył ciążę na wczesnym etapie, ale ona dalej się nie rozwija.

Gość gość
Cleo co za madralinska a znasz się jak wół na organkach. Mi jakoś test wykrył ciążę pozamaciczna więc piszesz głupoty. A owulacja występuje 14 dni przed okresem i nie oznacza to że 14 dni po okresie tylko przed więc jeśli cykl ma nawet 35 dni to owulacja jest ok 20 dnia cyklu

Gość gość
Widzę że cleo krąży po innych tematch równie się wymadrzajac. No cóż wakacje trwają gimnazjum króluje

Gość Cleo1976
Dziecinko, gimnazjum to ja dawno skończyłam.A że mój poziom wiedzy jest na pewno trochę większy niż większości tutaj, to staram się.pomóc najlepiej, jak potrafię.Aż tak to Cię uwiera?

Gość gość
Dziewczyno od wołu...Czy ja gdzieś napisałam, że test NIGDY nie wykrywa ciąży pozamacicznej? Nie! Napisałam tylko, że czasami może jej nie wykryć.A co do "14 dni" to nie masz racji.Faza poowulacyjna jest względnie stała, ale może być różna u różnych kobiet.U mnie np.miesiączka występuje zawsze 12 dni po owulacji.