Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katowicki kotarba 123

czemu każdy kto przyjedzie do katowic narzeka że jest to brudna szara dziura

Polecane posty

w dodatku ponura gdzie nic sie nie dzieje mimo że większość kopalni dawno zamknęli i miasto sie rewitalizuje dowód

takie są opinie xxx Dlaczego Katowice są takie brzydkie. Gość: syrius IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.10, 16:04 Często podróżuję po Polsce i zawsze, gdy wjeżdżam w Silesię to czuję jakbym się przeniósł gdzieś na donbas w Ukrainie. Ostatnio jechałem pociągiem z Krakowa do Koszalina. I po godzinie wjechałem w donbas i dopiero za Gliwicami wraca się do normalności. Opole, Wrocław tam zawszę chcę wyąść i pozwiedzać, a silesię przejeżdzam z wielkim niesmakiem. Może wyjaśnicie mi dlaczego tak jest, czemu wszędzie są wybite szyby, pustostany i wulgarne napisy kiboli.

Gość: mieszkanka IP: 178.56.20.* 13.04.10, 22:15 Masz racje, sama odnosze takie samo wrazenie choc mieszkam tu od urodzenia i Katowice to moje miasto, ubolewam jednak, ze w zolwim tempie sie zmienia. Ja z kolei jezdze duzo po swiecie i widze roznice golym okiem. Ostatnio po kilku latach przerwy (bo nie ma po co) bylam w centrum Katowic i oniemialam, w zenicie te same schody,porecze i tragiczny towar, gdy bylam tam z mama majac 5 lat a teraz mam 30,skarbek,dom prasy tragedia,miasto wyludnione z wyjatkiem 3-maja,ulica staromiejska bez blasku a gdy doszlam do warszawskiej z zamazanymi szybami badz powybijanymi zawrocilam na parking i wrocilam do domu i znow nie pokaze sie w centrum przez dlugi czas, bo nie ma po co .... ewidentnie brakuje kafejek,miejsca scalenia mieszkancow a brak rynku to podstawowa sprawa,dlatego przestalam sie dziwic,ze mnostwo ludzi w weekendy w marketach,bo gdzie maja sie podziac jak centrum odstrasza? co do dworca - ma byc przebudowany w przyszlym roku, ale czy to wiele zmieni - zobaczymy. I do innych wypowiedzi - nie oburzajcie sie tak, ze ktos to zauwaza,nie da sie tego ukryc,ze miasto stoi w miejscu i jest paskudne a do tego szare,smutne i brudne....tez chcialabym,zeby bylo inaczej ......

Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia w Katowicach Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia w Katowicach Ilustracja Inne nazwy Wielka Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia Rok założenia 1935 Pochodzenie Polska, Warszawa Aktywność od 1935 Wydawnictwo muzyczne Decca, EMI, Phillips, Naxos Współpracownicy Martha Argerich, Leonard Bernstein, Placido Domingo, Pierre Fournier, Barbara Hendricks, Wilhelm Kempff, Kirył Kondraszyn, Marguerite Long, Artur Rubinstein, Henryk Szeryng, Krystian Zimerman Commons Multimedia w Wikimedia Commons Strona internetowa Wielka sala koncertowa NOSPR Narodowa Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia powstała w 1935 w Warszawie jako Orkiestra Symfoniczna Polskiego Radia.

Gość gość
Spodek (hala widowiskowa) Spodek Spodek Państwo Polska Miejscowość Katowice Adres Aleja Korfantego 35 40-005 Katowice Lata budowy 1964–1971 Otwarta 9 maja 1971 Architekt Maciej Gintowt Maciej Krasiński Jerzy Hryniewiecki Właściciel Miasto Katowice Operator PTWP EVENT CENTER Sp. z o.o. Użytkownicy PTWP EVENT CENTER Sp. z o.o. Liczba miejsc Stałych 7 776 Wysuwanych 1 560 Dostawnych 1 700 Siedzących (w sumie) 11 036 Całkowita 11 500 Położenie na mapie Katowic (Przełącz na mapę województwa śląskiego) Mapa lokalizacyjna Katowic Spodek Spodek Ziemia50°15′58″N 19°01′31″E Commons Multimedia w Wikimedia Commons Spodek nocą Spodek podczas LŚ 2007 Spodek nowa iluminacja Spodek widziany z lotu ptaka Spodek – hala widowiskowo-sportowa, zlokalizowana w Katowicach przy Alei Wojciecha Korfantego 35, stanowiąca własność miasta Katowice, a zarządzana przez PTWP EVENT CENTER Sp. z o.o.. Została wybudowana pod nazwą Wojewódzka Hala Widowiskowo-Sportowa w Katowicach, pod którą jest znana w literaturze architektonicznej i pod którą funkcjonowała do 1997.