Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dorosłe dziecko z autyzmem ugryzło. Szwy

Polecane posty

Gość gość

Moja znajoma ma dorosłego nastolatka z autyzmem. Ona jest nauczycielka w szkole. Teraz ma wakacje. Prawie cały dzien siedzi na internecie i nie zajmuje sie tym chłopcem. Ostatnio mi powiedziała ze ugryzł ja tak mocno ze wyladowała w szpitalu i miała 3 szwy. A ugryzł ja bo brudny kubek był w zlewie.

Gość gość
Pytam bo nie wiem czy to matka go źle wychowuje że dziecko gryzie czy to normalne?

Gość gość
Ale ona mi sie żali że ma problemy z nim. Ja nie wiem czy to normalne u autystyków w tym wieku. On ma prawie 18 lat

Gość gość
No tak,jeśli wpadł w furię o coś,w panikę,była awantura i mogło tak być. Ugryzł matkę ,bo z nikim więcej się nie kontaktuje,gdyż jest zablokowany i odosobniony.Przykra sprawa

Gość gość
No to troche mi przykro. Bo troche po niej pojechałam , powiedziałam jej zeby zajeła sie rehabilitacja i wychowaniem syna a nie siedziała w necie

Gość gość
Moj 20 letni sasiad ma autyzm. Chodzi w bialym ,grubym szlafroku. Strzelil mi kiedys w leb jak kosilam trawe. Musialam zgasic kosiarke i zejsc mu z oczu. Mogli mi powiedziec zebym dzis nie kosila. A tak wylapalam ,za zaklucanie mu spokoju:) oczywiscie sie nie obrazilam.

Gość gość
to chyba palnełam głupstwo

Gość gość
Powiedzcie mi czy na autyzm mozna zachorowac juz w doroslym wieku czy to tylko i wylącznie choroba wrodzona?

Gość gość
Tak to jest jak się mądruje na temat rzeczy o których się nie ma pojęcia. Przyjdź kiedyś do niej na jeden dzień i spróbuj się zająć chłopakiem - zobaczysz jak bedzie wesoło.

Gość gość
Ale ona chyba od małego powinna go rehabilitowac. Ona czesto jest agresywny

Gość gość
Ale Ty nie wiesz czym nawet jest autyzm (pytasz się czy dorosły może zachorować) a mądrzysz się o rehabilitacji. Serio, nie wtykaj nosa w nie swoje sprawy bo jak dla mnie jesteś zwyczajnie wścibskim babsztylem.

Gość gość
To nie ja sie pytam czy dorosły może zachorowac. Nie wiem jak wyglada autyzm u dorosłej osoby może mi powiesz

Gość gość
no piszcie

Gość gość
Autyzm z reguły wiąże się z obniżeniem sprawności umysłowej, więc tu nawet nie można mówić o osobie dorosłej. To ciało osoby dorosłej, a umysł dziecka (oczywiście wszystko zależy od nasilenia). Ma także hormony dorosłego mężczyzny, może mieć pewne pragnienia związane z dorosłością, ale intelektu, umiejętnośc***anowania nad emocjami, umiejętności komunikacyjnych (to przede wszystkim) nie posiada tak rozwiniętych jak 18letnia osoba. Świat jakiego doświadcza może być zupełnie inny niż to co my widzimy i rozumiemy. Wiesz, ze takie dziecko może wpaść w szał bo matka zaczęła używac innych perfum?

Gość gość
To ładnie wtopiłam. Ale co do niej przyjde to ona na necie siedzi. Co ja mam jej teraz powiedziec.

Gość gość
Wprost, że nie znasz się w ogóle na tym i niepotrzebnie chlapnęłaś takie coś, że wydawało Ci się, ze to prostsza sprawa a poczytałas w necie i się zdziwiłaś. Ta Twoja znajoma ma p********e. Ona się nim będzie opiekować jeszcze wiele lat. I pewnych rzeczy nawet najlepsi specjaliści nie przeskoczą. Po prostu wyrok do końca zycia. A dodatkowo martwi się pewnie co bedzie jak jej zabraknie, kto się nim zajmie.

Gość gość
A czy takiego dorosłego aytustyka jakos sie rehabilituje?

Gość gość
Lazisz do niej a nic o tej chorobie nie wiesz. Idz ja przepros za swoje zachowanie i porozmawiaj z nia o tej chorobie. Ciagle pytasz o to samo nas!

Gość gość
Ale czy ona dobrze robi że siedzi całymi dniami na necie.

Gość gość
chyba to prowo albo jakas ostatnia kretynka z ciebie... cos ona musi robic, a pewnie cały dzien siedzi i go pilnuje... więc jej sie nudzi.a na epwno sie nim sporo zajmuje, to chocby trzeba zrobic obiad, pomóc w myciu, isc do sklepu? Jak chcesz ją odciązyc, to sie nim zajmij, a ona sobie w tym czasie wyjdzie z domu.

Gość gość
To chyba prowo. I to 3 równocześnie chyba są ciągnięte bo w innych tematach (zupełnie innych - o syny partnera i o seksie w pracy) widzę ten sam styl - głupkowato powtarzane frazy, brak umiejętności wdania się w dyskusję, beznamiętność.

Gość gość
Ja sie nim nie zajme . Boje sie go