Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co do leczo zamiast kiełbasy?

Polecane posty

Gość gość

można dać? Mam sporo warzyw, zrobiłabym dzisiaj leczo na obiad, ale nie lubię kiełbasy. Jakie inne mięso mogę dać? Robił ktoś np. z kurczakiem lub z indykiem?

Gość gość
Parówki

Gość gość
piers z kurczaka podsmażona ,pokrojona w kostke

Gość gość
Z szynka albo lopatka. Ale pewno z kurczaka tez wyjdzie. Tez nie lubie kielbasy,ani wedlin

Gość gość
a mój mąż robi z mięsem mielonym,tak jak na spaghetti

Gość gość
zrob bez miesa , musisz jesc mieso?

Gość gość
Najlepiej bez mięsa.

Gość gość
ja daje filet z kurczaka

Gość gość
patisony sa dobre do leczo

Gość gość
Przecież bez mięsa to wyjdzie sałatka na ciepło, to będą same warzywa. Nawet ja się tym nie najem, a co dopiero facet. My nie jemy codziennie mięsa, ale musi być jakiś składnik białkowy, np. jajko lub ser. Także mięso na pewno będzie, spróbuję chyba z kurczakiem. :)

Gość gość
nie , to nie bedzie salatka na cieplo ! czy dla ciebie ratatouille to tez salatka na cieplo?? losie troche szacunku do kuchni ludzie posiadajcie Leczo to przede wszystkim warzywa tylko z odrobiną sosu. To minimalizm, a nie przepych. To ugotowane, ale sprężyste, stawiające opór zębom kawałki papryki oblepione sosem z podduszonych pomidorów. W podstawowej wersji składa się tylko z cebuli, papryki i pomidorów. Tylko i aż, bo to w zupełności wystarczy. Wszystko usmażone na odpowiednim tłuszczu - najlepiej smalcu, do tego wspaniała słodka, sproszkowana papryka

Gość gość
cukinia, papryka, cebula, pieczarki, pomidory z puszki, przyprawy

Gość gość
No a niby czym jest ratatouille jak nie sałatką na ciepło? Pyszne jako przystawka, ale daniem obiadowym dla mnie nie jest, bo nie ma białka.

Gość gość
jest daniem wegetarianskim jednogarnkowym ( gulasz warzywny ) salatka to salatka , wg ciebie bez miesa to salatka a jak dodasz mieso to ci sie ta twoja salatka nagle w nie salatke zamienia? a moze to salatka na cieplo z miesem co? wszystko dla ciebie co nie posiada miesa to salatka pojecie o kuchni masz jak swinia o gwiazdach

Gość gość
Dobrze, może źle się wyraziłam, leczo bez mięsa to JAK sałatka na ciepło. Nie udawaj, że nie rozumiesz. I tak, sałatka z mięsem może stanowić samodzielne danie obiadowe, sama dużo nie jem i w restauracjach często zamawiam właśnie takie sałatki. Natomiast potrawa składająca się z samych warzyw, w dodatku bez warzyw strączkowych, nigdy nie będzie w moim domu daniem obiadowym. Mam dzieci i chcę, by jadły zbilansowane posiłki, a nie warzywa z pieczywem na obiad. Ratatouille możemy zjeść na kolację. I nie pouczaj mnie na temat gotowania, bo znam się na tym dosyć dobrze i gotuję pewnie trylion razy lepiej od ciebie. A i przynajmniej od mojego stołu nikt nie wstaje głodny. Nadwagi też nie mamy, bo pewnie zaraz zaczniesz nas wyzywać od tłuściochów, standard tutaj na kafe. :o

Gość gość
a skad ty wiesz jak ja gotuje hahahahahaha nie pisalam ze leczo czy ratatouille to danie obiadowe tylko ze ten rodzaj potrawy to nie SALATKA NA CIEPLO gotuj sobie leczo z czym chcesz tylko nie mow przypadkiem Wegrowi ze chcesz salatke na cieplo no i jak dodasz do leczo mieso fasole czy co tam jeszcze to to juz nie bedzie leczo ale twoje autorskie danie jednogarnkowe , z pewnoscia smaczne i sycace ale juz nie leczo

Gość gość
Ale ktoś tu ma wściek dzisiaj. Może jednak zjedz trochę tego mięsa to Ci przejdzie, co? :P Polskie leczo jest czymś innym niż prawdziwe węgierskie - to wcale nie oznacza, że jest gorsze i, że musisz tak się unosić. Ja np. nie wyobrażam sobie leczo bez cukinii - bo u mnie tak się zawsze gotowało i tyle. Autorko - ja bym dodała łopatki po prostu. Kurczak myślę, że ujdzie, ale kurczak wtopi się w sos i warzywa.

Gość gość
nie napisalam ze jest gorsze , wrecz przeciwnie , napisalam ze takie danie tez jest z pewnoscia smaczne i sycace dzieki za rade , mieso tez jadam od czasu do czasu

Gość gość
Możesz dać co chcesz, ale to już leczo nie będzie. Prawdziwe leczo to cebula, papryka, pomidory i kiełbasa właśnie. A, i jeszcze smalec do podsmażenia.

Gość gość
Ja czasem robię właśnie bez kiełbaski, bo takie też lubię. Wtedy dodaję dość sporą ilość pieczarek :-) wówczas nie jest takie "jałowe" jak z samych warzyw, a naprawdę bardzo smaczne :-) Czasem nawet podaje gościom i jedzą ze smakiem :-) Możesz sobie wpisać w you tubę "leczo warzywne kierunek zdrowie" Właśnie wg takiego przepisu wówczas robię :-)