Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

magdaxx

Czy prejakulat zapładnia?

Polecane posty

Dziewczyny, otóż moich dni płodnych uprawiałam petting z moim chłopakiem. Nigdy wytrysk nie miał miejsca na moich narządach. Natomiast sytuacją która mi się przytrafiła był preejakulat na rękach mojego faceta, który później robił mi dobrze. Nie wyglądało to tak, że zgarnął preejakulat na palce, po czym wprowadził je do pochwy. Ręką na której być może był prejakulat zaczął robić mi dobrze w okolicy łechtaczki i trochę poniżej. Napisałam do Pani gonekolog, opisując całą sprawę, po czym dostałam odpowiedź: Droga Pani, na drodze pettingu oraz seksu analnego nie może dojść do zapłodnienia. Aby stosunek zakończył się ciążą, wytrysk nasienia musi mieć miejsce w pochwie. Plemniki rzeczywiście \"wędrują\" w śluzie, natomiast przejście przez samą szyjkę macicy zajmuje im kilka godzin, nie mówiąc o ich drodze przez całą pochwę i szyjkę. Aplikacje, które wyliczają dni płodne nie zawsze są skuteczne. Bazują one na ujednoliceniu cykli każdej kobiety, a każda z nas jest przecież inna. Nawet jeśli ma Pani regularne cykle, może się zdarzyć, że w bieżącym miesiącu owulacja wystąpi wcześniej lub później. Nie jest to nieprawidłowość, tak po prostu może się zdarzyć. Aby wiedzieć, kiedy ma się dni płodne należy obserwować swój organizm. W ciągu cyklu zmienia się temperatura ciała (wzrasta w czasie owulacji) oraz wygląd śluzu szyjkowego. Jeśli chciałaby Pani dowiedzieć się o tym czegoś więcej, proszę poszukać w internecie pod hasłem Naturalne Metody Rozpoznawania Płodności. W razie wątpliwości proszę śmiało pisać :) Pozdrawiam serdecznie. Co Wy o tym sądzicie?

Gość Cleo1976
Sądzę, że ginekolog ma rację.Ponieważ teoretycznie nawet jeden plemnik wystarczy do zapłodnienia,lepiej wiedzieć, w jakie dni unikać ryzykownych zachowań. Ja tak robię z powodzeniem od 15 lat. Aplikacja NFP Sympto Plus mi w tym pomaga. To nie jest kalendarzyk tylko program do którego wpisujesz własne obserwacje, a on je interpretuje. Możesz też kupić mikroskop owulacyjny. Pokazuje on dni plodne i niepłodne z próbki śliny.

Czyli uważasz, że poprzez petting (tym bardziej, że wytrysku nie było, a preejakulat nawet jeśli był to był raczej wyżej niż głębiej. z resztą i tak po każdej takiej zabawie, robiłam siku i dokładnie się wycierałam), nie może dojść do zapłodnienia? W sobotę mam mieć okres. Od wczoraj bolą mnie piersi, ale inaczej niż zwykle, ponieważ jakby węzeł chłonny i bardziej przy ucisku. A że jestem ogromną panikarą, to zawsze muszę się doszukiwać tych najgorszych uzasadnień

Gość Cleo1976
Największa szansa na zapłodnienie jest oczywiście przy pełnym stosunku w dni płodne. Wszystkie moje dzieci zostały poczęte w ten sposób. Ale w dni plodne należy też obawiać się innych form kontaktu z nasieniem. Przede wszystkim stosunku przerywanego.Następnie pettingu-mam kuzyna, który został tak poczęty.Stosunkowo najbezpieczniejszy w dni płodne jest seks analny.Reasumując,mozna tak zajść w ciążę choć ryzyko jest niewielkie.