Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zły sen

Polecane posty

Gość gość

Co zrobić aby sen się nie spełnił? Oprócz modlitwy.I skąd te sny pochodzą w ogóle? Od Boga czy diabła? Ale Bóg po co miałby nas straszyć?

Gość gość
sny to wytwory mozgu a nie boga czy diabelka

Gość gość
Sny są odzwierciedleniem charakteru nawet ukrytego, są sny które się powtarzają to te proroczym kontekście, są sny emocji na które nie mamy wpływu na ciąg zdarzeń, i takie które kreujemy rzeczywistość jak zechcesz zmienisz cała scenę. Z wiekiem zanikają te prorocze.

Gość gość
No właśnie chodzi mi o te złe prorocze,symboliczne i dosłowne. . Jak nie dopuścić do ich wypełnienia?

Gość gość
Nie da się, to są sceny z przyszłości, co byś nie robił to i tak życie zmusi cię, jak śniłeś kiedyś tak przemyśl ze obrazy które były spotkały cię, jeszcze nikt nie rozgryzł tego bo umieramy a i może być przesłanka jak umrzesz.

Gość gość
Najgorsze jest to ze te sceny z snów proroczych powtarzających są idealna kopia 1 do 1

Gość gość
Żaden naukowiec tego nie wyśni. Podobno niektórzy którzy zasługują się odradzamy i dostajemy szanse , z stąd niektórzy pamiętają jakieś sceny, i sa przypadki udokumentowane, ale pewne jest ze każdy ma swój cel i jest przesądzony. Co mówi biblia to tylko napisane, te nie zapisane.

Gość gość
Ja interpretuje je żyjemy nie dla siebie tylko dla innych według biblii, czyli wypełnienie misje cel i tak przesadzonej. Bóg stworzył dobro i zło musi nad nim panować, mamy jakiś wpływ ale to w małym stopniu, i tak istnienie życia nie jest bezcelowe, jest to stan duchowy dążący do wyższej awansowania wyższej egzystencji,

Gość gość
Wolałabym tego nie mieć. Tylko jakieś to źródło ma. Z jednej strony Bóg chyba nie chce naszego lęku, a jeśli daje już tanie sny to w celu przestrogi. Jeśli od szatana - to on tylko niby prognozuje przyszłość, więc ostatecznej władzy też nie ma. Egzorcyści mówią, że sny prorocze w ogóle mogą być skutkiem otwarcia się na zło w swoim życiu. Nie wiem, w mojej rodzinie od strony mamy wszystkie kobiety tak mają. Ja póki co po prostu się modlę o ocalenie życia bliskich mi osób i siebie, bo już nawet nie wiem o co w tych snach chodzi. Jedno to że o nic dobrego.

Gość gość
Musisz przyznać, na globie obojętnie jakiej kulturze Bóg jest priorytetem i to się nie zmienia. Jak poczytasz o chrześcijaństwie co robili i jak się kształtowało, to taka zachwycona nie będziesz. To w każdej kulturze to samo się dzieje. Ale jest bardzo dużo cech i faktów potwierdzających w rożnych kulturach jak to wyjaśnisz?

Gość gość
To jest sprawiedliwość. Proroczy sen? Karma wraca ze zdwojoną siłą. Otrzymujesz to na co zasługujeszczęśliwego.

Gość gość
Nie trzeba umieć wyciąć kadr, jak klisze a zobaczysz je w realu, kiedyś się śniło a np za 10 lat tak było, najgorzej jak wchodzisz i widzisz to, a wiesz ze tak musisz. Nie wiem czy zrozumiałeś

Gość gość
Chyba zrozumiałam, choć sama już nie wiem czy wierzę w przeznaczenie. Mnie zastanawia skąd to się bierze? Egzorcyści uważają że za większością snów proroczych stoi diabeł, który zna rzeczywistość i na jej podstawie kreuje przyszłość. Miałam sny, które się spełniły, a miałam takie, po których włączając modlitwę nic się złego nie stało. I dalej, dają rozróżnienie, że jeśli sen pochodzi od Boga, jest jasny i przejrzysty, wiadomo od razu o co w nim chodzi i co mamy robić. A od diabła jest mroczny i niejasny. Ale ten drugi nie decyduje o naszym życiu, może próbować zrobić coś złego, ale całkowej władzy nie ma. Nie wiem, chyba każdy kto ma sny prorocze, wie o czym piszę i to naprawdę nie jest fajne. Chciałoby się pomóc, ale nawet nie za bardzo wie się jak i komu. Chyba tylko naprawdę zostaje się modlić.