Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy z tego coś może wyniknac?

Polecane posty

Gość gość

Mogę prosić o pomoc? Nie uprawiałam seksu, ale ja z chłopakiem piescimy się. To są początki mojej przygody z intymnoscia, dlatego dopadły mnie takie wątpliwości. Otóż ostatnio między mną a nim doszło do czulosci. Ja byłam cały czas w ubraniach (spodnie, bluzka, bielizna) od dotykał mnie ręką w dolnych keisjsch intymnych, masował oto, ale przez ubranie. Mój chłopak nie miał ani spodni, ani majtek, on jak i ja dotykaliśmy jego członka, był on wilgotny, na końcu po dużym podnieceniu nastąpił wytrysk, po prostu. Miałam to na ręce. Wybrałam ja ręce, on też się wytarł chusteczkami. Potem dalej się piescimy, gdzieś dotykał mnie po okolicach intymnych rękami ale dalej przez spódnie. Czy w takiej sytuacji istnieje ryzyko ciąży? Różne mam myśli w głowie, bo skoro była sperma i wytrysk. Jednak ja byłam cały czas w spodniach. Proszę o odpowiedzi i pomoc, a nie uszczypliwie komentarze...

Gość gość
przeciez plemniki są mniejsze niz splot materialu w spodnicy. oczywiscie ze moglas zajsc :o

Gość gość
Naprawdę?

Gość gość
Nie ma mozliwosci ciazy, spokojnie.

Gość gość
Halo? Jeśli ktoś nie śpi to może mi odpowiedzieć?

Gość gość
Bardzo malo prawdopodbne bys zaszla w ciaze.

Gość gość
Spokojnie, nie mogłaś przez to zajść w ciążę. Żeby zajść w ciążę najpierw trzeba przebić błonę dziewiczą. Jeśli byłaś w ubraniu i on nie miał bezpośredniego kontaktu z Twoim ciałem to nie ma opcji ;)

Gość gość
Odpisze bo nikt chyba dzieci nie edukuje.. Otóż! Aby doszło do zapłodnienia, plemnik musi dostać się do pochwy. Czyli innymi słowy wytrysk musi nastąpić do środka Ciebie. Bądź też bardzo w okolice "wejścia" do pochwy, choć tu już są i tak na prawdę małe szanse! Bo tak natura to wymyśliła, ze "wystrzela" plemniki do środka by "płynęły" w stronę komórki jajowej. Innymi słowy, powinniscie oboje byc bez majtek. Druga sprawa: komórka jajowa czeka na zaplodnienie 12-24 godziny. I tylko wtedy może dojść do zapłodnienia. Nie zapominajmy, ze plemniki mogą żyć w drogach rodnych kobiety (po wytrysku do środka) i "czekać" na komórkę jajowa średnio koło 3 dni. Przyjmuje się iż tydzień to takie maksimum. Czyli "ryzyko" ciąży trwa około tygodnia do owulacji i w jej dzień. Później następuje przygotowanie organizmu do tego co nazywasz okresem. Ale tutaj już trzeba poznać swój organizm kiedy ta owulacja się zbliża i nastepuje. A na to potrzeba lat wprawy. Dlatego jeśli macie w planach seks to kupcie sobie prezerwatywy. I najlepiej dla zabawy pocwiczcie sobie zakładanie jej np na banana :-P powodzenia

Gość gość
Czyli w takiej lub innej sytuacji, w której ja mam na sobie spodnie i nie dochodzi do penetracji ani niczego takiego. Zwykłe pieszczoty, to mam się czego obawiać?

Gość gość
Po prostu się stresuje. Jestem niedoświadczona, a czytając w nocy w internecie różne strony, naczytałam się różnych rzeczy. Dlatego się pytam.

Gość gość
To nie czytaj glupot, tylko wez ksiaze od biologi. Majac ubranie na sobie, nie masz sie czego obawiac.