Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prosze o pilną odpowiedz sprzęt komputerowy a wysokie temperatury

Polecane posty

Gość gość

mam 15 letnirgo syna,jest prawie 1 w nocy,miał byc w domu o 11.30 ,zapowiedziałam że jak nie be dzie zabieram mu kompa na tydzień. wyniosłam wiec teraz komputer do auta bo syna nie ma. Będą upały ,to komp stacjonarny,czy nic mu sie nie stanie w bagazniku przy takich upałach? samochód bedzie stał u mnie pod pracą 10 h w pełnym słońcu. Proszę o konkretną pilną odpowiedz,Dziekuję!

Gość gość
ty sie k***a zniknieciem syna zainteresuj a nie pieprzonym komputerem!

Gość gość
ale ja nie pytam was gdzie i co robi mój syn bo na te pytania odp znam ,pytam o komputer

Gość gość
wiesz tylko w teorii...

Gość gość
rusz doopsko leniwa babo po dzieciaka, a nie sie szlaja gdzie po nocy! To jeszcze dzieciak!! takie baby powinno sie kastrowac :o

Gość gość
Nic nie stanie sie z komputerem. Spokojnie mozesz go miec w samochodzie. Nie pozwalaj jednak synowi na tak pozne powroty do domu. Po prostu go nie wpusc w nocy raz drugi i tyle i zapowiedz mu ze jezeli raz jeszcze wroci po 22.00 wystawisz wszystkie jego rzeczy z mieszkania. Nie daj sie zastraszyc policja gdyz w tej sytuacji policja da popalic gowniarzowi. Przetrzep mu telefon, smsy i kontakty. Masz do tego pelne prawo bo nie jest pelnoletni a jego zachowanie wskazuje ze wymaga pelnej i scislej kontroli.

Gość gość
Przetrzep mu telefon, smsy i kontakty. Masz do tego pelne prawo bo nie jest pelnoletni a jego zachowanie wskazuje ze wymaga pelnej i scislej kontroli. x i tak rodzą sie problemy psychiczne i ZEROWE ZAUFANIE DO RODZICA.

Gość gość
Co ty pieprzysz o zaufaniu do rodzica w takiej sytuacji? Gowniarz za duzo sobie pozwala wiec matka ma obowiazek go kontrolowac. Niech pokaze ze jest dojrzaly to bedzie mial swobode. Wam mlodym za bardzo sie w glowach poprzewracalo przez to bezstresowe wychowywanie. Porzadny wp*****l spuscic by mu sie przydalo.

Gość gość
"wam" ma 30 lat. po tym jak sie dowiedzialam, ze moja matka kontroluje mi telefon/komputer, wydzwania po nauczycielach, kolezankach etc mimo ze siedzialam w domu jak totalny alien, z samymi 5/6 w liceum stracilam do niej szacunek, unikalam jej w domu, ze przez tydzien potrafilam jej nie widziec, zeby na koncu wyladowac przez nią przymusem w szpitalu psychiatrycznym. Kiedy do waszych pustych łbów dotrze, ze "to" pokolenie jest popierniczone przez wasze durne strofowanie? oprocz braku szacunku nic takim durnym zachowaniem nie wskorasz. ja do tej pory do matki sie nie odzywam i mam problemy z zaufaniem innym osobom...

Gość gość
gość dziś kolejny komunistyczny odpad. Kontrolowanie nie oznacza odzierania dzieciaka z resztek prywatnosci, ktorej i tak nie ma. Zapomnial wół jak cieleciem był

Gość gość
Nie porownuj wlasnej matki i sytuacji to tej ktora jest opisana. Bo w twoim przypadku mialas lub masz pierd... matke. A matka ktora tutaj napisala ma powazne problemy wychowawcze z synem.

Gość gość
gość dziś Za to ty pierdolniete myslenie ;) zapewne po tatusiu ktory pasem rozwiazywal problemy, bo geby sie skurwysynowi nie chcialo otworzyc i porozmawiac

Gość gość
Ja tez miala problemy z synem i postapilam natychmiastowo i rygorystycznie. Wynajekam mieszkanie 100 km dalej i zbralam go ze soba. Skonczyly sie pozne wracania do domu, nowi znajomi. Mieszkanie swoje tez wynajelam. Nie balam sie rzucic pracy i zmiany otoczenia dla ratowania jego sytuacji. Dzisiaj chlopak jest mi wdzieczny za to, otworzyl wlasna firme, ma pracownikow. Nawet rozmawialismy o powrocie do naszej miejscowosci, ale zdecydowalismy ze jednak zostajemy. Teraz odkladamy pieniadze na budowe domu.

Gość gość
oczywiscie ze sprawdzam mu telefon,komputer i pokój,ale dyskretnie tak żeby nigdy sie o tym nie dowiedział. Finalnie wrócił o01.15,sytuacja powtórzyła si po raz drugi od rozpoczęcia wakacji,przedtem była kara na kompa,ale nie respektował,więc tym razem zapowiedziałam że zabiore. Najgorsze jest to że jego koledzy zwyczajnie mają od rodziców przyzwolenie na tak pózne powroty!! nie wszyscy ale cześć tak,np rok starszy chłopiec chodzi sobie do klubów ,nawet nie wiedziałam że jest mnóstwo klubów od 16 r.ż. Dziękuje za odpowiedz,kompa nie oddam choćby skały srały,co innego jak mi powie wczesniej mamo ide tu i tu z tym i tym ,bede pod tym adresem,masz tu nr do rodziców x,a co innego jak wychodzi na dwór o 21 ,ma byc za 2,5 h a jak dzwonie to mówi że zaraz i zaraz,a ja sie denerwuje bo na osiedlu go nie ma,nie raczy powiedziec gdzie i z kim jest (dopiero podpatrzyłam na fb) a ja sie denerwuje i spac nie moge ,a w mojej pracy nie ma mowy o braku koncentracji.

Gość gość
chętnie popiszę z innymi rodzicami którzy mieli problemy wychowawcze:) u nas sie chyba dopiero zaczyna....chciałabym to mądrze zdusić w zarodku. Ktoś kto pisał o wywalaniu 15 latka z domu ma chyba straszny bałagan na strychu,jak juz to dzwonic na policje niech biorą dzieciaka na izbe dziecka,a nie wywalać 15 latka za drzwi!!

Jak wyzuci się dziecko 15 lat z domu, to prędzej rodzice będą mieli kłopoty, a nie dziecko, lepiej zadziałać inaczej. Co do sprzętu komputerowego, jak jest wyłączony, to temperatura nic mu nie zrobi, jeżeli nie jest wystawiony bezpośrednio na słońce.

Gość gość
Wp*****l mu

Gość gość
Jest zasada, że temperatura większości podzespołów komputera nie powinna przekraczać 70 stopni. Wyjątek stanowią procesor i karta graficzna, przystosowane do nawet 90, ale to i tak w skrajnych sytuacjach. Tylko tu pojawia się mały haczyk - cyrkulacja powietrza przy normalnej pracy urządzenia, dzięki której rozgrzane powietrze jest stale zastępowane chłodnym. Obudowa dodatkowo może zadziałać jak piekarnik i takie "rozgrzanie na sucho" może doprowadzić między innymi do spuchnięcia kondensatorów, a w konsekwencji do ich rozlania a wtedy można powiedzieć komputerowi (i pieniążkom na niego wydanym) "papa", ponieważ wylanie kondensatora w praktyce oznacza, iż dany element nadaje się już tylko na śmieci.

Gość gość
Ale co ty chcesz od niego? Chlopak ma 15 lat, co oznacza, ze moze legalnie współżyć z kim chce, i ty nie możesz mu tego zabronić.