Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca w korporacji

Polecane posty

Gość gość

Hej! Pracuje któraś z was w korporacji na jakimś wyższym stanowisku( menadżer, dyrektor)? Jak z atmosferą, ludźmi, zarobkami?

Gość gość
Ja jestem managerem zespołu sprzedażowego, praca wymagająca, odpowiadam za zespół na województwo. Liczy się też na kogo trafisz, jeśli przełożeni lub podwładni są ogarnięci to praca jest o wiele lżejsza. Zarobki dobre bo od 6000zł w górę, ale co z tego, jak nie ma tego kiedy konsumować? Pracuję, pracuję i pracuję. Pieniążki przychodzą, ale jestem zmęczony żeby się bawić czy to wydawać.

Gość gość
nie wiem, czy zauważyłeś, że temat jest skierowany do kobiet.

Gość gość
Praca w korporacji? Myślisz, że jesteś kimś - królem życia. A tak na prawdę życie ucieka Ci między palcami i staczasz się na dno emocjonalno moralne. Zorientujesz się gdy osiągniesz te wszystkie swoje i firmowe cele i spojrzysz na swój pesel lub zauważysz, że masz urodziny! Już 35....

Gość gość
a tobie co do tego? Chce pracować w korporacji to pracuje. wiele osób pracuje i nie powiesz chyba, że wszyscy oni są dnem moralnym i emocjonalnym.

Gość gość
11:25 A co to za damski szowinizm? Gdzie równość płci?

Gość gość
to w ogóle jest forum dla kobiet, nie wiem, czy zauważyłeś, więc i temat do nich kieruję.

Gość gość
Niby tak, ale temat dotyczy zarówno kobiet jak i mężczyzn. Po co kierować go tylko do kobiet?

Gość gość
facet, manager sredniego szczebla w wielkiej miedzynarodowej korpo-15tys.brutto plus kw.premie zalezne od wyniku. atmosfera fatalna i podli ludzie, po 2 latach musze sie ewakuowac bo sie wykoncze

Gość gość
a co takiego tam było, że się musisz ewakuować mimo tak wysokich zarobków?

Gość gość
okazuje sie, ze zarobki to nie wszystko, zaczynam cenic swoje zdrowie fizyczne i psychiczne oraz czas dla rodziny

Gość gość
są korporacje gdzie pracuje się normalnie pod względem liczby godzin.

Gość gość
Jeśli chcesz wiedziec jak będzie wyglądała Twoja praca, co Ci przyniesie korzysci a co straty, jak kiedys podsumujesz czas spędzony w takiej pracy, napisz do mojej wróżki Sofii, jest świetna. Jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Liczba godzin "w biurze". Po pracy i tak masz telefony które wypadało by odbierać, odpisywać na maile. Poza tym jesteś tak wciągnięty "że żyjesz pracą". Mało kto to rozumie, to trzeba przeżyć. Wtedy się rozumie że pieniądze nie mają znaczenia. Ludzie osiągają taki stan że tych pieniędzy nie potrafią wydawać. Nie chodzi o kupowanie nowych rzeczy. Wtedy masz już wszystko... Poza ciekawym życiem i czasem na nie.

Gość gość
słodka: a sama jak stoisz z zarobkami?:)

Gość gość
a ja pracuję w mięsnym i sobie chwalę.praca jak każda inna,a zarobek 1850 brutto na miesiąc.Nie wydaję ,bo jak już odliczę z tego na prąd,gaz,wodę,ścieki,jedzenie dla mnie,męża i dwójki dzieci oraz ewentualne leki to mi ...już na nic nie wystarcza .Dziś chciałam kupić sobie jakie sandały na lato, ale czekam na jaką obniżkę żeby co kupić za jakie 40 zł. najwyżej.Nie skręca mnie że inni mają lepiej czy więcej.Nie widziałam ani polskich gór, ani morza Bałtyckiego,bo taki wypad kosztuje ale za to ze znajomymi grillujemy, śmiejemy się,żartujemy i nie wyglądamy jakbyśmy połknęli kij od szczotki.życie.

Gość gość
To nie jest praca na lata, chyba:) większość moich znajomych już się wykruszyła,łącznie ze mną . Żadna kasa nie jest w stanie zastąpić mi braku czasu dosłownie na wszystko. Żadna nie zrekompensuje mi ciśnienia,presji i traktowania jak maszynki do przynoszenia pieniędzy. Pracowałam w 4 różnych, różnicy żadnej.

Gość gość
Droga autorka, widać, że jesteś tu nowa. Owszem w teorii to kobiece forum, ale większość osób co tu siedzi to mężczyźni. Jeszcze musisz się dużo nauczyć. Poza tym jak tak bardzo cię to kuję, to przeczytaj sobie -am zamiast -em i problem z głowy. Histeryczki.

Gość gość
Autorka jakas dziwna i ciekawska a jak wypowie sie facet, to juz jej nie pasuje:o kazda firma jest inna

Gość gość
Autorko , a co to za roznica czy wypowiedzial sie facet czy kobieta . W korporacji pracuja zarowno jedno jak o drudzy .

Gość gość
Yebnieta i tyle